Aplicaţia care ne arată câte gropi sunt pe străzile din Bucureşti

Stradă gropi
Stradă gropi

O aplicaţie GPS le permite şoferilor să semnaleze locurile în care sunt gropi periculoase atunci când sunt în zona lor.

De când a fost lansată aplicaţia, harta Bucureştiului s-a umplut de marcajele puse de şoferi, relatează Digi 24. Primăria Capitalei a încheiat un parteneriat cu dezvoltatorii aplicaţiei pentru a putea urmări în timp real unde apar gropi şi ce trebuie reparat. 

Aplicaţia Waze este deja pe piaţă de ceva vreme, dar aceasta dădea doar informaţii despre trafic. De curând a fost introdusă şi opţiunea de a marca gropile de fiecare dată când şoferul ajunge în dreptul uneia.

„Aplicaţia ne alertează asupra faptului că pe acest drum există o groapă periculoasă şi trebuie să fim foarte atenţi în momentul în care mergem pe acest drum. După cum putem vedea, aceste maşini au deja probleme în a traversa această zonă", explică Paul Dorneanu, director Waze România, pentru Digi 24.

Atunci când selectează un traseu, şoferii din România vor şti imediat unde anume sunt cele mai periculoase gropi. Aşa că pot evita accidentele sau chiar vizitele nedorite în service. De când a fost introdusă această opţiune în aplicaţie, în Capitală a curs cu alerte în sistem.

Aplicaţia arată că în acest moment sunt aproape 300 de gropi în Bucureşti şi cele mai multe dintre ele sunt semnalizate chiar de utilizatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel