Aplicația DSU, îmbunătăţită. Hartă cu adăposturile de protecție civilă

Foto Facebook
Foto Facebook

Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat versiunea 2.0 a Aplicației DSU, care aduce noi facilități și un design îmbunătățit pentru pregătirea populației în vederea unor situații de urgență.

Principala noutate a versiunii 2.0 a Aplicației DSU este harta cu informații utile, pe care se vor regăsi, în premieră, adăposturile publice de protecție civilă. În caz de calamități, se va activa și opțiunea „Puncte de întâlnire în caz de dezastre". Harta cu informații utile cuprinde farmaciile non-stop, Unitățile de Primiri Urgențe, spitalele, unitățile de poliție și de pompieri, dar și bazele și refugiile Salvamont.

Implicarea populației în situații de urgență este esențială, de aceea Aplicația DSU vine și cu opțiunea „Vreau să ajut!", care se activează în caz de calamități. Astfel, va putea fi centralizat sprijinul pe care îl poate oferi populația sau ONG-urile.

Mai mult, Aplicația DSU conține link-uri și către Ghidul IGSU privind avizarea/autorizarea, precum și jocul pentru copii „Andrei&Rex vs. Dr. Formidabilis".

Aplicația DSU are acum un design îmbunătățit astfel încât utilizatorii aplicației să aibă acces la cele mai noi știri din domeniul situațiilor de urgență, direct de la sursă.

Alertele sunt grupate într-un singur loc. Utilizatorii Aplicației DSU vor primi push-notifications de fiecare dată când apare o alertă în zona lor de interes.

În plus, populația are ocazia să vină în sprijinul personalului din serviciile de urgență. Oricine este martorul unei situații de urgență, fie că este vorba de inundații, alunecări de teren, incendiu sau accident rutier, va putea trimite fotografii și clipuri video către Departamentul pentru Situații de Urgență. În felul acesta, acțiunea serviciilor de urgență poate fi îmbunătățită prin accesul încă din primele clipe la imagini de la fața locului. Raportarea nu reprezintă totuși un apel la 112.

În secțiunea Lecții a Aplicației DSU, utilizatorii au acces la zeci de articole despre cum să se comporte în caz de cutremur, inundații, incendii, cum să acorde primul ajutor. Lecțiile vin și cu teste, unde pot fi verificate cunoștințele acumulate prin parcurgerea articolelor.

Dezvoltarea aplicației DSU a fost sprijinită de Fundația pentru SMURD, care are ca scop îmbunătățirea calității vieții persoanelor care locuiesc și muncesc în România, prin sprijinirea dezvoltării sistemului integrat medical și tehnic de urgență și prim ajutor.
Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel