APLAUZE pentru ANTONESCU la Senat. Declarația NEAȘTEPTATĂ pe care a făcut-o: Nu vă scandalizați

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Crin Antonescu a participat marți la şedinţa solemnă prin care se celebrează 150 de ani existență a Senatului. Fostul lider al PNL a primit ropote de aplauze în momentul în care a spus că în România au existat patru instituții majore: Senatul, Camera Deputațiilor, Monarhia și Partidul Național Liberal.

VEZI ȘI: Constantinescu CERE mai multe comisii pentru INVESTIGAREA instituțiilor statului


Cu această ocazie, Crin Antonescu a ținut marți un discurs la Senat. Fostul lider al liberalilor a primit, în timpul discursului, ropote de aplauze. Iată cele mai importante declarații pe care le-a făcut:

Este un moment în care aniversăm o vârstă atât de impunătoare a unei instituții importante în istoria noastră. Este mai mult decât o simplă festivitate. Îmi dau seama că rata speranței mele trebuie să fie redusă de vreme ce noi nu am avut o dezbatere adevărată și cinstită despre bicameralism sau despre Senat atunci când am avut un referendum pe subiect.

Ar trebui să facem mai mult decât o festivitate pentru că noi, stimați colegi, avem probleme de memorie. Nu mă refer la memoria cuiva anume, ci mă refer la memoria publică. Aceasta nu este doar treaba istoricilor sau a politicienilor. Trebuie să fie o preocupare a întregii națiuni.

Avem probleme de memorie în diferite momente. Sub diferite regimuri, sub diferite pretexte, am rupt pagini din istorie, am introdus cu forța pagini cu conținut fals și copiate prost. Chiar și în acest moment, de exemplu, cedăm conjucturalului și așa cum s-a evocat, nu este invitat un președinte în exercițiu al statului ca răspuns la lucruri nefirești comise de acesta. Toate acestea mă pot îndemna să militez la instituții și tradiții. Nicio națiune puternică nu trăiește din amintiri, dar toate națiunile puternice construiesc pe memorie, pe o memorie întreținută, o memorie vie fără de care nu există nici trecut și nici viitor.

În România au existat patru instituții majore: Senatul, Camera Deputațiilor, Monarhia și Partidul Național Liberal. Nu e întâmplător, nu vă scandalizați, vorbesc doar despre istorie, iar uneori istoria nu ne privește pe toți. Nu întâmplător, regimurile de dictatură au suprimat toate aceste instituții, păstrând Marea Adunare Națională. Șansa revenirii la democrație cu atâtea întârzieri și cu atâtea convulsii a readus la viață trei dintre aceste instituții.

VEZI ȘI: Iliescu îi dă lecții de democrație lui Băsescu: Democrația nu e SRL


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel