Apiculor arestat după ce ar fi provocat incendiul de pădure de lângă Atena

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Incendiu de pădure de lângă Atena ar fi fost provocat de către un apicultor elen. Acesta a fost arestat sub această acuzație. 

Un apicultor în vârstă de 64 de ani a fost arestat miercuri de poliţia elenă sub acuzaţia că s-ar afla la originea incendiului de vegetaţie care a avariat mai multe locuinţe pe muntele Penteli, la periferia de nord a Atenei, a declarat pentru AFP un reprezentant al pompierilor, scrie Agerpres.

Bărbatul, reţinut încă de marţi, urmează să apară miercuri în faţa procurorului. El este suspectat că a dat foc unor grămezi de frunze uscate în apropiere de stupii săi din Stamata, de unde a pornit incendiul, conform ministerului pentru protecţie civilă.

Încă patru persoane au fost audiate



Alte patru persoane au fost interogate marţi în cadrul acestei anchete, după care au fost puse în libertate de poliţia greacă.

Incendiul s-a declanşat marţi în localitatea Stamata, la aproximativ 30 de kilometri de Atena, după care s-a extins către comunele Dionysos şi Rodopoli, cuprinzând o pădure de pini, fără a produce victime omeneşti.

Miercuri incendiul era sub control, conform unui anunţ făcut de pompierii greci.

"O casă a ars şi alte doisprezece au suferit pagube, în special asupra acoperişurilor. Doisprezece autovehicule au fost carbonizate", a precizat Protecţia civilă pentru AFP.

Sute de pompieri mobilizaţi



În total au fost mobilizaţi 310 pompieri, sprijiniţi de 10 elicoptere şi 8 avioane cisternă. Operaţiunile au fost complicate de vântul care sufla cu 38 km/h şi de temperaturile de 37 de grade Celsius.

Flăcările s-au extins rapid în această regiune împădurită, presărată cu case. Mai mulţi locuitori şi-au părăsit casele după mesajele de alertă trimise de serviciul de protecţie civilă prin SMS.

În iulie 2018, 102 oameni au murit în localitatea de coastă Mati, din apropiere de Atena - cel mai grav bilanţ al unui incendiu de vegetaţie din Grecia.

Incendiu puternic de pădure

Televiziunea publică ERT şi-a întrerupt programul şi a difuzat, în direct, o ediţie specială din comunităţile afectate de la poalele Muntelui Penteli, zonă afectată în mod regulat, în timpul verii, de incendii forestiere.

Nu a fost emis deocamdată niciun ordin de evacuare, însă autorităţile au trimis mesaje de avertizare pe telefoanele mobile pentru a alerta locuitorii din zonă, cerându-le să fie pregătiţi să urmeze instrucţiunile. Unii locuitori şi-au părăsit deja casele, potrivit media locale.

În contextul vremii secetoase, pădurile din Grecia sunt afectate în fiecare vară de incendii, alimentate de vânturile puternice.

În iulie 2018, 102 persoane şi-au pierdut viaţa în oraşul costier Mati, lângă Atena, cel mai sumbru bilanţ provocat de un incendiu în această ţară. Focarul a izbucnit pe o pantă a Muntelui Penteli. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel