Apele iau gardul de sârmă ghimpată de la granița Slovenia-Croația. Măsură urgentă

Slovenia a început să demonteze gardul de sârmă ghimpată de la granița cu Croația, care-i împiedica pe migranți să intre în țară. 

Gardul riscă să fie luat de apele în creștere ale unui râu, au informat mass-media locale, potrivit AFP. Soldații sloveni au desfăcut între 200 și 300 de metri de gard în apropierea localităților Griblje și Dragatus, la aproximativ 110 kilometri sud de capitala Ljubljana, unde râul Kolpa a ieșit din matcă, amenințând să dărâme gardul care se întinde de-a lungul malurilor sale și care, de asemenea, riscă să devină o capcană pentru animale, a transmis agenția STA, potrivit Antena 3

În noiembrie, Slovenia a instalat peste 150 de kilometri de gard la frontiera cu Croația cu scopul de a împiedica un aflux necontrolat de migranți. Peste 400.000 dintre aceștia au tranzitat țara de la jumătatea lui octombrie îndreptându-se spre Austria și Germania. Guvernul de la Ljubljana a anunțat luni că gardul va fi demontat în unele locuri unde debitul râului Kolpa este prea ridicat și va fi înlocuit în scurt timp cu o barieră mai rezistentă, făcută din panouri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel