Apel pentru salvarea a doi urși, chinuiți într-o cușcă minusculă

Foto: Facebook / Asociația AMP Libearty
Foto: Facebook / Asociația AMP Libearty

Asociația AMP Libearty cere ajutorul publicului pentru a mai putea întreține urșii din rezervația de la Zărnești după ce aceasta a fost închisă în contextul pandemiei de coronavirus. 

Asociația AMP Libearty care administrează sanctuarul de urși de la Zărnești, județul Brașov, face un apel pentru salvarea și creșterea animalelor pe timp de pandemie. 

Doi urși noi vor ajunge la Zărnești

”Doi urși, chinuiți într-o cușcă minusculă dintr-un parc zoologic din Ucraina, au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor. Alisa și Timka trebuie să ajungă urgent în sanctuarul AMP Libearty și pentru salvarea lor avem nevoie de ajutorul vostru. Alisa are 27 de ani, este oarbă și a fost “mașină“ de făcut pui. Nu se știe unde ajungeau puii ei, dar ea de fiecare dată după ce năștea rămânea cu sufletul împietrit de durere și marcat pe viață. Din cauza stresului, Alisa se leagănă într-un ritm știut doar de ea, parcă să își aline durerea. Timka este partenerul de viață al Alisei. Are 20 de ani și este un urs masiv, de circa 400 de kilograme, tatăl tuturor puilor care au fost smulși de lângă Alisa.

Asociația @LAEO din Ucraina, s-a implicat în salvarea lor și i-a luat în custodie. Nici nu le putem mulțumi îndeajuns pentru tot efortul depus de ei pentru salvarea acestor urși! Ei vor suporta și costurile transportului urșilor. Timka a fost castrat, dar a rămas ca dantura lui, afectată grav de mâncarea total neadecvată, să fie tratață de noi.

Strângere de fonduri 

Cum porțile sanctuarului AMP Libearty sunt închise publicului și astfel a dispărut o mare parte dintre veniturile asociației, avem nevoie de sprijinul vostru pentru a acoperi cheltuielile medicale și de îngrijire a acestor două suflete. Dacă totul merge bine, săptămâna viitoare Alisa și Timka vor ajunge la AMP Libearty, noua lor casă, și se vor putea bucura de o viață la care credem că nici nu mai îndrăznesc să viseze. Implică-te și tu în salvarea lor! Oricât de puțin, înseamnă mult pentru noi!”, au scris reprezentanții asociației AMP Libearty de la Zărnești pe pagina de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel