Urmărește emisiunea live


Apel la unitate adresat agricultorilor şi producătorilor de alimente din România

Agricultura
Agricultura

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară - Sindalimenta lansează un apel la unitate adresat agricultorilor şi producătorilor de alimente din România şi cere luarea unor măsuri de sprijin pentru sectoarele din agricultură afectate de secetă şi pandemia de coronavirus, conform unui comunicat al organizaţiei.

"Comitetul de iniţiativă invită reprezentanţii agriculturii şi industriei alimentare din România să se unească într-o singură voce care să strige cu toată forţa că agricultura şi industria alimentară din România reprezintă prioritate naţională. Agricultorii şi procesatorii români trebuie să solicite tuturor celor care răspund de destinele ţării, ca agricultura şi industria alimentară să fie considerate sectoare cu grad de prioritate 0. Sănătatea, agricultura şi siguranţa alimentelor trebuie să reprezinte principiile de baza într-o ţară cu un potenţial uriaş. Seceta fără precedent din acest an şi pandemia de COVID 19 au afectat grav culturile agricole pe suprafeţe ce depăşesc 3 milioane de ha", se spune în comunicat, transmite Agerpres.

În document se menţionează urgentarea finanţării înfiinţării fermelor de reproducţie în sectorul porc în condiţiile în care România importă peste 80% din necesarul de carne de porc. De asemenea, se cere urgentarea finanţarea înfiinţării fermelor de reproducţie în sectorul pasăre. Potrivi comunicatului, România importă 95% din pui din Polonia, iar riscul infestării cu gripă aviară şi salmonela este iminent.

Totodată, se solicită acordarea de sprijin financiar pentru micii fermieri din sectorul legumicol; continuarea reabilitarea urgentă a sistemelor de irigaţii şi punerea lor în funcţiune; înfiinţarea în regim de urgenţă a Camerelor Agricole; credite fără dobândă pentru materia primă şi salariile angajaţilor din industria alimentară; eliminarea taxelor aferente salariilor angajaţilor pe o perioadă de minim 6 luni; modificarea în regim de urgenţă a Legii nr. 62/2011, republicată, cu consultarea reprezentanţilor patronatelor şi sindicatelor de tip federativ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel