Apel la boicotarea Netflix, după un clip ofensator despre Iisus Hristos. Petiție semnată de 800.000 de oameni

Grupuri religioase şi cercuri conservatoare din Brazilia au cerut boicotarea Neflix, care a inclus în oferta sa un videoclip umoristic de Crăciun în care Iisus este prezentat drept homosexual, informează AFP.

La sfârşitul zilei de miercuri, circa 800.000 de persoane semnaseră deja o petiţie online, scrie Agerpres. "Prima Ispită a lui Hristos", un videoclip de 46 de minute semnat de colectivul umoristic Porta dos Fundos, a fost publicat online de Netflix în data de 3 decembrie, declanşând în principal nemulţumirea evanghelicilor şi a unora dintre catolici.

"Suntem în favoarea libertăţii de exprimare, dar merită să atacăm credinţa a 86% din populaţie?", a declarat deputatul Eduardo Bolsonaro, fiul preşedintelui de extremă dreaptă Jair Bolsonaro.

Netflix a refuzat să comenteze

Episcopul de Pernambuco, Henrique Soares da Costa, a declarat că şi-a anulat abonamentul la Netflix, precizând că platforma este "posedată de o forţă demonică" şi calificând videoclipul drept o "blasfemie vulgară şi lipsită de respect".

Contactat de AFP, Netflix a refuzat să comenteze. Colectivul Porta dos Fundos, al cărui canal pe YouTube numără 16,2 milioane de abonaţi, a celebrat pe Twitter "succesul unei alte creaţii a lui Dumnezeu, programul nostru de Crăciun".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel