Apel al Sindicatului Europol: Caută polițist să-l sancționeze pe Klaus Iohannis

Sindicatul Europol a transmis, într-un mesaj pe Facebook, că se caută poliţist cu "simţul răspunderii" care să îl sancţioneze pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a fost surprins fără mască la Congresul PNL. Mesajul vine după ce Secția 2 Poliţie Bucureşti a transmis unui bărbat o "justificare tembelistă" la sesizarea acestuia care întreba de ce președintele Klaus Iohannis nu a fost sancționat  că nu purta mască de protecție.

"Wanted!!! Se caută polițist cu "simțul răspunderii" pentru că șefii Poliției Capitalei și l-au pierdut.

Ajutați-ne să găsim un polițist care să îl sancționeze pe președintele României, Klaus Iohanis, pentru că a fost surprins fără mască de protecție la congresul PNL. Așa cum, de altfel, au fost sancționați sute de mii de români simpli.

Anunțul nostru vine ca urmare a explicațiilor imbecile oferite de șefii Poliției Capitalei, care au răspuns sesizării unui cetățean că nu au putut aplica sancțiune președintelui pentru că în sală, la congres nu se afla niciun polițist care să constate prin "propriile simțuri", adică cu ochii lui, faptul că nu a purtat masca de protecție.

Această justificare tembelistă reprezintă o jignire adusă inteligenței românilor care au îndurat toate restricțiile aplicate după ureche și trădează cancerul politic care s-a infiltrat în MAI. În aceste vremuri, în Poliția Română se aplică legea în funcție de statut, poziția socială și directivele primite de la partid.

Între timp, de la începutul pandemiei și până în prezent au fost sancționați mii de cetățeni doar pe baza imaginilor video sau a unor poze în care apăreau alături de mai multe persoane decât limita legală sau fără mască.

P.S.: Voi iarna unde jucați golf?"

Răspunsul  Secției 2 Poliție către  bărbatul care a făcut sesizarea referitoare la Klaus Iohannis

Mesajul Europol vine după ce Secţia 2 Poliţie Bucureşti afirmă, într-un răspuns adresat unui bărbat care a dorit să afle dacă preşedintele Klaus Iohannis a fost sancţionat pentru că nu a purtat mască la Congresul PNL, că nu a existat nicio sesizare la 112 în acest sens şi că nici nu a fost constatată o contravenţie, deoarece, conform legii, aceasta trebuie constatată de organele de poliţie „prin propriile simţuri”.

Cristian Dan a cerut Ministerului Afacerilor Interne să-i transmită dacă preşedintele Klaus Iohannis a fost sancţionat pentru că nu a purtat mască de protecţie la Congresul PNL.  Solicitarea bărbatului a fost direcţionată către Secţia 2 Poliţie Bucureşti, care i-a trimis următorul răspuns:  

”În baza petiţiei dumneavoastră adresate MAI, remisă spre competentă soluţionare Secţiei 2 Poliţie (...) prin care solicitaţi să fiţi informat dacă domnul preşedinte Klaus Iohannis a fost sancţionat contravenţional în urma participării la Congresul Partidului Naţional Liberal şi la evenimentul de la Biserica Evanghelică din Sibiu, unde declaraţi faptul că nu au fost respectate normele în vigoare cu privire la combaterea şi prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2, vă comunicăm următoarele:  

Organele de poliţie din cadrul acestei subunităţi nu au fost sesizate prin intermediul SNUAU(n.r. Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă) 112 cu privire la încălcarea de către preşedintele României a Legii nr. 55/2020, constând în aceea că nu a purtat mască de protecţie pe parcursul evenimentului la care faceţi referire, respectiv Congresul PNL. 

Pentru punerea în aplicare a prevederilor OG nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, organele de poliţie care au calitatea de agent constatator pot încheia un proces-verbal de constatare a contravenţiei atunci când aceştia constată prin propriile simţuri săvârşirea unei fapte de natură contravenţională”, este răspunsul primit de Cristian Dan la sesizarea trimisă Ministerului Afacerilor Interne şi care a fost direcţionată Secţiei 2 Poliţie.  

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy