Apariție rară în Parcul Naţional Retezat! A fost surprinsă și fotografiată cea mai frumoasă pisică sălbatică - FOTO

Un exemplar rar de pisică sălbatică a fost văzut în Parcul Național Retezat.

Un superb specimen de pisică sălbatică a fost surprins în Parcul Național Retezat în timpul unei operațiuni de monitorizare a faunei, desfășurată de către angajații Administrației Parcului Național Retezat (APNR).

Fotografia cu adevărat impresionantă a fost distribuită marți pe pagina oficială de Facebook a APNR, care subliniază că Parcul Național Retezat găzduiește 55 de specii de mamifere, reprezentând astfel 23% din speciile de mamifere terestre ale Europei.

"Pentru iubitorii de pisici vrem să împărtăşim un exemplar minunat de pisică sălbatică (Felis Silvestris) din Parcul Naţional Retezat, surprinsă de colega noastră Lucia Ursu - Educaţie şi comunităţi APNR, într-o acţiune de monitorizare desfăşurată în decursul săptămânii trecute. Datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puţin modificate de intervenţia umană, Parcul Naţional Retezat adăposteşte un număr de 55 de specii de mamifere, peste 23% din mamiferele terestre ale Europei. Parcul oferă condiţii pentru supravieţuirea celor mai importante dintre carnivorele mari europene: râsul (Lynx lynx), ursul (Ursus arctos) şi lupul (Canis lupus)", precizează APNR.

Parcul Național Retezat se numără printre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, fiind situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara.

Pisica sălbatică este un animal solitar, rar observat de către oameni în mediul său natural. Este protejată prin convenții internaționale. În România se estimează că există aproximativ 10.000 de exemplare. Aceasta vânează noaptea și se hrănește cu mamifere mici și păsări.

                                                                 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel