Apariție lângă Putin care va frustra Europa - FOTO

Președintele Vladimir Putin a susținut un discurs, vineri, la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, iar în primul rând din audiență s-a aflat și fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schorder, asocierea sa cu liderul de la Kremlin fiind una mai controversată ca niciodată în contextul acutalelor tensiuni UE - Rusia.

La Forum a participat și șeful Gazprom, Alexei Miller, care a stat la câteva scaune distanță de fostul cancelar socialist, el însuși membru în boardul de conducere al gigantului energetic. De altfel, cu ocazia Forumului, Miller a anunțat că acordul China - Rusia privind livrarea a 38 de miliarde de metri cub de gaze anual va afecta prețul gazelor vândute Europei.

Gerhard Schroder și-a asigurat un loc la vârful Gazprom înainte de 2004, când a plecat de la șefia Guvernului german, facilitând un împrumut de 1,4 miliarde pentru Gazprom, după cum dezvăluia la acea vreme Foreign Policy.

În prezent, fostul cancelar deține un post în boardul de conducere al Nord Stream AG și este membru al boardului TNK-BP, o asociere în participațiune între British Petroleum și mai mulți parteneri ruși.

Schroder a stârnit frustrare la Berlin când, la sfârșitul lunii aprilie, a sărbătorit împlinirea a 70 de ani împreună cu Vladimir Putin, în ziua în care UE a anunțat noi sancțiuni economice împotriva Moscovei.

La Forumul Economic Internațional de anul trecut a luat parte chiar actualul cancelar al Germaniei, Angela Merkel, a cărei participare la evenimentul din acest an nici nu a fost luată în discuție din cauza crizei ucrainene.

Vladimir Putin este prieten cu Schroder încă din 1998, când predecesorul Angelei Merkel și-a început primul mandat de cancelar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel