Apărător al câinilor: Singurul program corect era al lui Oprescu

24_Caini_RZV_295197962f
24_Caini_RZV_295197962f
Un apărător al câinilor și, probabil, unul dintre oamenii care îi înțelege cel mai bine, medicul veterinar Liviu Găiță, susține că după aprobarea legii eutanasiei, urmează "o mare bălmăjeală" în care singurele dovezi vor fi ale cruzimii asupra animalelor. El subliniază că organizațiile pentru protecția animalelor au ratat o șansă istorică de a aplica cel mai corect program, cel al Primăriei Capitalei. 

"Final de etapă. La mai puțin de 5 luni de la publicarea acestui articol, toate partidele politice și fiecare dintre ele au legiferat omorârea masivă a câinilor. Curtea Constituțională a avizat, iar Președintele, la numai 2 ore, climax! – a promulgat. Autorii morali și politici ai acestui act sunt, de această dată, evident, liderii coaliției de guvernare care semnaseră în 2011, când făceau un fel de opoziție, un angajament ferm de a adopta de îndată ce vin la putere o legislație care să rezolve problema câinilor comunitari fără a recurge la eutanasie. Cu majortatea de peste 70% din Parlament puteau să inițieze de mult aplicarea promisiunii. Au ales masacrul", a scris Liviu Găiță, pe Facebook. 

Urmează o bălmăjeacă. Singurele dovezi ale aplicării legii: capturile oribile făcute fără minimă preocupare pentru suferințele fizice și psihice provocate câinilor
Medicul veterinar a adăugat că "Urmează, aproape sigur, o mare bălmăjeală, în care singurele certitudini sunt capturile oribile făcute fără minimă preocupare pentru suferințele fizice și psihice provocate câinilor (mai întâi cei mai blânzi, evident!) dar și copiilor și adulților martori la spectacolul sinistru, omorârile haotice în spatele ușilor închise ale adăposturilor și perpetuarea abandonurilor, a suferinței, a mizeriei morale manifestată prin omorâri impuse ca normalitate, în adăposturi sau prin otrăvire, strivire, incinerare – pe străzi, câmpuri, în curți și aiurea.".
Vezi și: Cum se eutanasiază câinii și ce se întâmplă cu organismul lor. Medic veterinar: “Nu eutanasia salvează România, ci uciderea nedureroasă”
"Organizațiile de protecție a animalelor au ratat o șansă istorică să susțină singurul program corect, cel al PMB, bine conceput și cu banii alocați pentru doi ani. Au preferat să mai joace o dată piesa cu „hoții” și „criminalii”, cea cu care distruseseră și șansa, oarecum similară, oferită în 1999 de tandemul Lis-Ploscaru. Atunci, a intervenit clarificator noul primar Băsescu, și a declanșat tentativa lungă (7 ani), eșuată și costisitoare de „prindem tot, omorâm tot”. Acum, în scurt timp a intervenit tragedia cu copilul omorât și mass media și-a demonstrat calitatea de a patra putere în stat: capacitatea de a manipula – masiv, prompt, arbitrar. Totdeauna mi s-au părut hoții „clasici” mai onorabili decât politicienii hoți, care fură cu liniștea impunității. Dar specimenul jurnalistului performant în dezinformare și manipulare îmi dă măsura josniciei permise de genomul speciei mele. Noi vom trăi. Dar vom trăi bântuiți (și) de câinii pe care îi omorâm aiurea. Ăștia suntem", a conchis medicul veterinar.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel