Apărarea lui Cioloș: Un prim-ministru nu poate rezolva toate problemele

Vineri dimineață, Premierul României, Dacian Cioloș, a stat de vorbă cu sindicaliștii Fortus SA, de la Iași. Cioloș le-a spus angajaților fostului combinat de utilaj greu că un prim-ministru nu este capabil să rezolve toate problemele, este nevoie de mai mulți oameni.

"În statul acesta fiecare are responsabilitatea lui. Nu (toate problemele -n.r) le rezolvă primul-ministru. Nu e stat autoritar, cumpărat, unde primul ministru poate să ridice un deget şi să rezolve problemele pe 20 de ani. Sunt mai mulţi oameni în stat. Nu pot eu să decid în locul celor care au autoritatea să decidă în situaţia respectivă", le-a spus premierul Dacian Cioloş sindicaliştilor de la Fortus SA, conform Agerpres.

El le-a recomandat sindicaliştilor să accepte negocierile cu membrii comisiei special constituită pentru a discuta situaţia de la fostul combinat de utilaj greu Fortus SA, însă aceştia s-au arătat a fi neîncrezători.

Tot Agerpres scrie că Premierul Dacian Cioloş a fost întâmpinat de reprezentanţi ai celor 420 de angajaţi ai Fortus SA, fostul combinat de utilaj greu care se află acum în procedură de insolvenţă şi reorganizare, cu huiduieli şi fluierături.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că de patru ani nu şi-au încasat salariile restante, deşi, conform legislaţiei, ar fi trebuit să încaseze lunar 75 la sută din remuneraţii.

Premierul Dacian Cioloş şi viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice, efectuează vineri o vizită la Iaşi. Cei doi oficiali se întâlnesc în Sala Mare a Instituţiei Prefectului cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene din judeţele Iaşi şi Vaslui pentru a prezenta mecanismul de sprijin elaborat de Guvern pentru dezvoltarea integrată a comunităţilor marginalizate din Moldova.

Premierul este însoţit de vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Dragoş Pîslaru, Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Dinu, Ministrul Fondurilor Europene, Cătălin Homor, director general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Ionel Dancă, Consilier de stat Cancelaria Prim-ministrului, Daniel Şandru, Secretar de stat Cancelaria Prim-ministrului, Maria Gheorghiu, Consilier de stat Cancelaria Prim-ministrului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel