Apărare NATO. Avertisment din Alianță. ”Rusia poate profita”

rusia nato
rusia nato

Consiliul oralndez susține că NATO a devenit mai puțin echipată, punând sub semnul întrebării capacitatea de a acționa dacă va fi cazul.

NATO a devenit, după sosirea lui Donald Trump la președinția SUA, din ce în ce mai puțin echipată pentru a face față unei eventuale agresiuni contra unuia dintre statele sale membre, lucru de care Rusia ar putea profita, a avertizat vineri Consiliul olandez pentru afaceri internaționale (AIV), organism consultativ al guvernului olandez în materie de politică externă, relatează vineri France Presse, scrie Agerpres.

Se poate pune tot mai mult sub semnul întrebării capacitatea NATO de a acționa responsabil și unanim atunci când va fi cazul, a declarat Joris Voorhoeve, președintele AIV.

Incertitudinea cu privire la leadership-ul asigurat de SUA sub președinția lui Trump este însoțită de temerile referitoare la unitatea în interiorul Alianței, a adăugat el, într-un raport al AIV.

Potrivit AIV, NATO nu mai este echipată îndeajuns pentru misiunea sa principală — apărarea membrilor săi contra unei agresiuni, grație unei apărări colective ce reprezintă o descurajare suficientă.

În contextul în care Europa se află sub amenințarea acțiunilor de destabilizare din partea Rusiei, Alianța Nord-Atlantică și relațiile ei cu SUA rămân 'indispensabile pentru securitatea Europei', adaugă raportul citat.

Regiuni precum țările baltice, de exemplu, sunt în prezent slab protejate, situație pe care Rusia ar putea-o exploata, notează documentul, ce recomandă o consolidare a flancului estic al Alianței, în special în Lituania și Polonia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel