Apă potabilă cu porția, joi, în Craiova. Va fi furnizată doar între orele 19 – 21. Lia Olguța Vasilescu, anunț

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Compania de Apă Oltenia anunță că joi va fi furnizată apă potabilă în Craiova doar între orele 19 – 21, în contextul în care rezerva de apă a orașului s-a epuizat, din cauza consumului ridicat și a unei avarii.

„Din cauza avariei de pe aducțiunea de apă Isvarna – Craiova, pentru remedierea căreia s-a lucrat 34 de ore, cumulată cu perioada caniculară, care a dus la creșterea excesivă a consumului, rezerva de apă a municipiului Craiova s-a epuizat. În aceste condiții, Compania de Apă Oltenia este nevoită să furnizeze apă, astăzi, 21.07.2022, în intervalul orar 19.00 – 21.00. După ora 21.00 se întrerupe alimentarea cu apă, pentru refacerea stocurilor necesare asigurării alimentării în regim continuu”, conform unui comunicat al companiei.

Potrivit sursei citate, vor fi afectate cartierele Șimnicu de Jos, Centura de Nord, Craiovița, George Enescu, Brazda lui Novac, zona de centru, Rovine, Lăpuș, Lăpuș-Argeș, Valea Roșie, Sărari și Bariera Vâlcii.

„Compania de Apă Oltenia S.A., prin laboratoarele de analiză a apei potabile, va monitoriza permanent calitatea apei după repunerea în funcțiune a sistemului. Atenționăm utilizatorii de apă potabilă din zonele menționate că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calității apei potabile din punct de vedere al turbidității şi culorii. La apariția acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei”, se arată în comunicat.

„În condițiile acestor avarii de pe aducțiunea Isvarna – Craiova, este evident că realizarea Firului II care să aducă apă de la Isvarna la Craiova este o investiție vitală și urgentă, de maximă importanță. Se lucrează pe toate cele 6 contracte, progresul fizic fiind de peste 50%. Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 115 milioane de euro, presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri, precum și amenajarea incintei de captare Izvarna și o stație nouă de hipoclorit. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulțumim pentru înțelegere”, concluzionează compania.

Lia Olguța Vasilescu, anunț

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a transmis că: „Luni dimineață, de la ora 8, până marți după amiază, în flux continuu, 34 de ore, s-a lucrat la avaria pe care conducta Craiova – Isvarna a avut-o. În tot acest timp, Craiova a fost alimentată cu apă din rezerva orașului. Deși s-a finalizat lucrarea și s-a remediat defecțiunea, stocurile de apă trebuiesc refăcute, iar presiunea trebuie controlată, astfel încât să nu avem o altă avarie.”

„Este motivul pentru care astăzi se va furniza apă doar în intervalul orar 19-21. Acum se lucrează ca să intrăm în regim normal de distribuție de mâine. Este necesară refacerea stocului. Inițial am crezut că rezerva poate să acopere necesarul populației pe perioada cât se lucra la avarie, dar vremea caniculară a făcut ca și consumul să crească.
Cu această ocazie, ne dăm seama cu toții cât de importantă este investiția in conducta care va alimenta orașul, Craiova – Isvarna, Firul 2, aflată în derulare acum, cu finanțare din fonduri europene.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel