Apă cu porția în judeţul Prahova. Lista orașelor și comunelor în care există restricții în furnizarea apei

Apă cu porția în judeţul Prahova. Lista orașelor și comunelor în care există restricții în furnizarea apei / Foto: Pixabay, de Ron Porter
Apă cu porția în judeţul Prahova. Lista orașelor și comunelor în care există restricții în furnizarea apei / Foto: Pixabay, de Ron Porter

În județul Prahova sunt restricții în furnizarea apei potabile în mai multe oraşe şi comune.

Restricțiile în furnizarea apei potabile în mai multe oraşe şi comune din judeţul Prahova vor fi menținute, anunță operatorul regional de apă Hidro Prahova, transmite Agerpres. În unele dintre ele sunt instituite restricţii inclusiv pe timpul zilei, măsura fiind necesară din cauza secetei şi a consumului mare de apă atât în scop menajer, cât şi pentru activităţile agricole.

Orașele și comunele în care apa va fi oprită pe timpul nopții



Conform unui comunicat postat pe pagina de Facebook a operatorului, în oraşele Mizil şi Urlaţi şi în comunele Gura Vadului (satele Gura Vadului, Perşunari şi Tohani), Gornet Cricov, Ciorani, Baba Ana (satele Conduratu, Cireşanu şi Satu Nou) apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, urmând să fie oprită noaptea pentru refacerea resurselor.

Zonele în care apa va fi oprită și ziua



Singurele zone în care vor fi restricţii în furnizarea apei inclusiv pe timpul zilei sunt comunele Scorţeni, Fântânele şi Vadu Săpat, în condiţiile în care aici resursele de apă impun acest tip de decizii, arată sursa citată.

Astfel, în comuna Scorţeni (satele Mislea, Scorţeni, Bordenii Mari şi Bordenii Mici), apa va fi oprită în principal pe timpul nopţii, în intervalul 23,00-5,30 şi în situaţii de urgenţă, pe parcursul zilei, între orele 13,00 şi 16,30, iar în comunele Fântânele şi Vadu Săpat, apa va fi furnizată doar în intervalele 6,00-8,00 şi 18,00-21,00.

În comuna Iordăcheanu (satele Moceşti, Iordăcheanu şi Plavia), vor fi vizaţi de aplicarea unui program de distribuţie a apei doar abonaţii care locuiesc în zonele înalte, în condiţiile în care abonaţii din zonele de şes vor avea apă în regim normal de presiune şi debit. Pentru zonele înalte ale comunei, apa va fi furnizată între orele 7,00-11,00 şi 20,00-23,00.

Când vor fi scoase aceste restricții



"Societatea Hidro Prahova SA informează abonaţii din localităţile unde au fost introduse aceste restricţii că programele anunţate vor putea fi suspendate în momentul în care sursele de apă subterane sau de suprafaţă vor asigura debitele necesare pentru nevoile populaţiei. Primăriile localităţilor afectate au fost informate cu privire la necesitatea introducerii acestor restricţii, implicit cu privire la faptul că programele de furnizare a apei potabile reprezintă, în acest context, singura soluţie tehnică pentru refacerea resurselor de apă în sistemele de alimentare. Societatea Hidro Prahova SA face apel în continuare la toţi abonaţii să folosească apa numai în scop menajer şi să renunţe la utilizarea resurselor existente pentru activităţi agricole şi de grădinărit, în scopul evitării acestor deficienţe în procesul de distribuţie", precizează comunicatul citat.

Românii vor primi apă cu porția? Petre Daea: Sunt semne de îngrijorare. Am pornit să văd suferința plantei

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit în direct la Realitatea PLUS despre probleme provocată de seceta din România. Acesta a menționat că a mers în teren și a vizitat cele mai afectate zone.

"Oamenii sunt disperați, sunt foarte multe zone ale țării afectate și de aici vreau să plec cu prima întrebare. Pe foarte mulți i-a speriat această informație că au părut zone în România unde deja apa începe să vină cu porția și vreau să vă întreb din acest punct de vedere ar raționalizării apei, al secetei, dacă s-ar putea să ne obișnuim ca în această vară să vedem în România apă cu porția. Care este situația, ce se va întâmpla în următoarele săptămâni?", l-a jurnalistul Călin Cociș pe Petre Daea în cadrul emisiunii "Deschide lumea" de la Realitatea Plus. Vezi răspunsul lui Petre Daea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel