Apă caldă și căldură în București, mai scumpe cu 37% din august

calor_incalzire_gigacalorie_centrale_muncitor_d76cbbd115
calor_incalzire_gigacalorie_centrale_muncitor_d76cbbd115

Potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu General, inițiat de primarul Capitalei Sorin Oprescu, bucureștenii ar putea plăti circa 170 de lei pentru o gigacalorie, față de 124 de lei în prezent, începând de luna viitoare. Proiectul urmează să fie discutat în ședința CGMB de miercuri.

Proiectul de hotărâre de Consiliu General prevede, pe lângă faptul că noul preţ de facturare să intre în vigoare de la 1 august şi ca energia termică livrată populaţiei să fie facturată în tranşe egale pe toată perioada unui an calendaristic.

Dacă proiectul va fi aprobat de CGMB, atunci noul mod de facturare se va aplica cel mai târziu în octombrie, susține conducerea RADET. “Liniaritatea se va aplica cel mai probabil din luna octombrie. Pentru apa caldă se va lua în calcul consumul lunii august, iar pentru căldură se va face o medie a consumurilor pe tipuri de apartamente standard şi număr de persoane. Rezultatul va reprezenta factura care va fi plătită în fiecare lună, timp de un an, de către o familie. Anual se va aplica un coeficient de corecţie. RADET va fi cea care va credita populaţia”, a explicat pentru gandul.info directorul general al RADET, Mihai Becheanu.

După scumpirea cu 37 la sută, preţul local de facturare al energiei termice din Bucureşti va fi mai mic cu 14 la sută faţă de preţul mediu de facturare din principalele 12 municipii din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel