Anvelopele de iarnă, obligatorii până la 1 aprilie. Vezi dacă le poți schimba

cauciuc
cauciuc

Tempereaturile ridicate din ultimele zile a făcut ca, exceptând zonele de munte, zăpada să dispară de pe carosabil. În aceste condiții se pune întrebarea dacă anvelopele de iarnă mai necesită oportunitatea menținerii pe automobile.

Zilele cu temperaturi ridicate au făcut ca tot mai mulți șoferi să ia cu asalt atelierele de vulcanizare pentru a-și schimbe anvelopele de iarnă, contra unei sume de circa 50 de lei, cu cele de vară.

Potrivit normelor de circulație pe drumurile publice, anvelope de iarnă sunt obligatorii între 1 noiembrie şi 31 martie, dacă şoferul circulă pe un drum acoperit de gheaţă, zăpadă sau polei. Aceasta înseamnă că, pe drum uscat, puteţi circula  cu cauciucuri de vară, fără a putea fi amendat.

Totuși în cazul în care doriți să schimbați anvelopele de iarnă cu cele de vară, dar vă deplasați într-o zonă în care carosabilul încă mai este acoperit cu porțiuni de gheață sau zăpadă, riscați amenzile prevăzute în cazul circulației cu anvelope necorespunzătoare. Aceeași problemă o veți avea și dacă în intervalul care mai este până la sfârșitul lunii martie, mai ninge și ați schimbat anvelopele de iarnă și sunteți prins cu automobilul pe drumurile publice.

Amenzile aplicate şoferilor care circulă cu anvelope de vară pe un carosabil cu zăpadă și gheață sunt cuprinse între 600 şi 1.400 de lei. De asemenea, poliţistul vă va reţine certificatul de înmatriculare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel