Anunțul care poate salva Grecia de la faliment

angela-merkel
angela-merkel

Grecia are posibilitatea de a beneficia din nou de ștergerea unei părți a datoriei statului, a anunțat  Angela  Merkel. Potrivit cancelarului german, singura condiție este ca finanțele țării să fie puse în ordine, potrivit presei germane.

Autor: Roxana Aldescu

Problema unei noi iertări de datorie poate fi reanalizată începând cu 2014, a declarat  Merkel pentru tabloidul german Bild am Sonntag.

,,Când Grecia va reuşi într-o zi să se descurce cu veniturile pe care le are, fără a se împrumuta, atunci va trebui să reevaluăm situaţia", a spus Merkel.

Guvernul german susține că statul elen trebuie să implementeze măsuri de austeritate și reforme structurale în schimbul împrumuturilor externe, așadar a respins  ștergerea de noi datorii pentru Grecia.

Fondul Monetar Internațional și mulți economiști argumentează  că  zona euro trebuie să reducムdatoriile statului pentru a se ajunge la o soluție.

Grecia a fost salvată de la prabușire financiară prin două pachete de împrumuturi, în valoare totală de 240 de miliarde de euro, de la ţările zonei euro şi FMI, după ce nivelul extrem de ridicat al îndatorării a pus statul în imposibilitatea de a se finanţa de pe piaţa internaţională. Ajutorul extern a fost condiţionat, însă, de măsuri dure de austeritate, pe care Grecia le-a respectat cu dificultate.

Grecia a beneficiat de ştergerea unei părţi importante din datorie şi la începutul acestui an, când creditorii privaţi au fost nevoiţi să accepte pierderi de circa 100 de miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel