Anunț surprinzător din PSD. Daniel Zamfir: Facturile la gaze și lumină vor scădea cel puțin la JUMĂTATE

Daniel Zamfir, anunță că facturile la utilități scad la jumătate
Daniel Zamfir, anunță că facturile la utilități scad la jumătate

Social-democratul Daniel Zamfir, vicepreședintele Comisiei Economice, anunță o scădere semnificativă a facturilor la utilități, la gaze și energie. 

Senatorul PSD Daniel Zamfir afirmă, la RFI, despre noile măsuri legate de facturile la energie electrică și gaze că ”vor avea ca prim efect scăderea considerabilă a facturilor, atât la energie electrică, cât și la gaze naturale. De asemenea, pentru cei care au primit facturi greșite, fără acea compensație, aceste facturi vor fi stornate, nu va exista nici o debranșare. Aceste noi măsuri convenite în coaliție în mod categoric vor reduce semnificativ prețurile la factura de curent electric și gaze și vor beneficia practic cam 90% atât din populație, consumatori casnici, cât și agenți economici și instituții de stat”.

Întrebat cu cât ar putea să scadă facturile la energie și gaze în urma noilor măsuri, senatorul PSD a răspuns: ”Calculele pe care vi le-a prezentat primul-ministru vor fi în ședință de Guvern stabilite. În mod categoric, va fi o reducere semnificativă, cel puțin la jumătate, ca să trecem de această iarnă”.

”Este absurd să compensezi cu 20% o factură care a crescut cu 500%”

Despre, plafonarea prețurilor la energie, Daniel Zamfir spune: ”N-aș mai vrea să invoc neapărat trecutul, deși este unul recent. Noi, cei de la PSD, la momentul adoptării acelei legi, eram în Opoziție. Am susținut foarte tare ideea plafonării prețurilor energiei electrice și gazelor, am avut chiar proiect de lege în acest sens, a fost respins de coaliția de dreapta de atunci, s-a mers pe această variantă a compensării, care până la urmă s-a dovedit a fi una ineficientă. Noi am insistat încă de când am intrat la guvernare că lucrul ăsta nu poate funcționa. Este absurd să compensezi cu 20% o factură care a crescut cu 500%. Asta a fost ideea ministrului Popescu, care din punctul meu de vedere e depășit de situație.”

Pe de altă, românii care nu mai suportă dezastrul de pe piața energiei caută alte variante în locul gazului și energiei electrice. Sunt români care deja de mulți ani trăiesc fără a legați la rețelele publice de utilități. Și nu trăiesc ca-n Evul Mediu, ci conform cu noile ambiții ale Comisiei Europene, ”verde”. 

Citește mai mult aici: Se poate să trăiești și-n România off grid, fără a fi racordat la rețelele publice de utilități. Iată ce soluții au găsit românii care deja fac asta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel