Anunţ IMPORTANT pentru şoferi: SCAD amenzile. Ce se întâmplă dacă ați fost amendat în perioada 1-8 ianuarie

Şoferii din România primesc o veste importantă în ceea ce priveşte punctul de amendă, după ce actul normativ care elimină prevederi din OUG 114 a intrat în vigoare.

Începând de astăzi, valoarea punctului de amendă revine la 145 lei, după publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței de Urgență a Guvernului 1/2020, care prevede, printre altele, și plafonarea punctului de amendă.

Măsura a fost luată de Guvern, după ce, pe 1 ianuarie 2020, punctul de amendă a crescut la 223 lei, ca urmare a majorării salariului minim pe economie la 2.230 lei. Potrivit Codului Rutier (Ordonanța 195/2002 R), valoarea punctului de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie (art. 98, pct. 2).

Ce se întâmplă cu cei amendaţi până acum

IMPORTANT! Șoferii amendați în perioada 1-8 ianuarie 2020, când valoarea punctului de amendă era de 223 de lei, trebuie să achite amenzile la valoarea la care erau în momentul constatării contravenției. Diferența NU se rambursează, pentru cei care au plătit deja amenzile, iar amenzile NU se reduc la noua valoare a punctului (145 lei), pentru cei care nu au achitat încă amenzile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel