Anunţ IMPORTANT pentru românii care intră în Bulgaria. Declaraţia pe care TREBUIE să o ai

Ambasada României din Bulgaria a făcut un anunţ foarte important pentru românii care trec graniţa în ţara vecină. 

"ANUNȚ IMPORTANT PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI PRIVIND INTRAREA/TRANZITUL PE TERITORIUL REPUBLICII BULGARIA

Conform ordinului ministrului sănătății nr. RD-01-347, adoptat la 19 iunie 2020, sunt aplicabile noi prevederi privind intrarea/tranzitul pe teritoriul Republicii Bulgaria. Prin acest nou ordin, se menţine eliminarea măsurii carantinei de 14 zile pentru persoanele care intră pe teritoriul Republicii Bulgaria din mai multe state, inclusiv România.

Efectuează carantină pe termen de 14 zile, la domiciliu sau alt loc de cazare, persoanele care intră pe teritoriul Republicii Bulgaria din următoarele state, care reprezintă punctul inițial al călătoriei persoanei respective: Regatul Suediei, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Republica Portugheză, precum și din toate statele terțe în raport cu Uniunea Europeană, cu excepția Republicii Serbia, Bosniei și Herțegovinei, Muntenegrului, Islandei, Regatului Norvegiei, Elveției, Principatului Liechtenstein, Republicii San Marino, Principatului Andorrei, Principatului Monaco, Vaticanului.

Sunt exceptate de la carantină persoanele care tranzitează către statul în care au reședința (detalii mai jos).

La intrarea în Republica Bulgaria, persoanele care nu sunt plasate în carantină, precum și persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, prezintă organelor de control de sănătate publice de la frontieră o declarație pe proprie răspundere (disponibilă la link-ul https://www.mae.ro/…/files/file/anul_2020/pdf_2020/declarati...), prin care se obligă să respecte măsurile anti-epidemiologice, introduse pe teritoriul Republicii Bulgaria prin ordinul ministrului sănătății și confirmă că au luat cunoștință de riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19.", a transmis Ambasada României în Bulgaria. 

Ce conţine declaraţia

"Prin declarația pe propria răspundere menționată mai sus, persoana va preciza:

1. Nu are simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19 (temperatură corporală ridicată, tuse, dificultăţi de respiraţie, pierderea simţului mirosului, perturbarea sau pierderea gustului etc.).

2. Nu a avut contact cu bolnav cu COVID-19 în ultimele 14 zile şi nu este pusă sub carantină.

3. A luat cunoștință de situația epidemiologică din Republica Bulgaria, precum și de riscurile de îmbolnăvire şi de agentul cauzator al îmbolnăvirii cu COVID-19.

4. Va respecta măsurile anti-epidemiologice introduse pe teritoriul Republicii Bulgaria prin ordinele ministrului sănătății.

5. Călătorește pe propriul risc.

6. Scopul călătoriei.

7. Se angajează să părăsească fără întârziere teritoriul Republicii Bulgaria (se aplică doar pentru persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria).

8. Pentru furnizarea de date false, răspunde conform prevederilor legislației Republicii Bulgaria.", se mai arată în comunicat. 

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL

"Prin derogare de la interdicția de intrare în țară sau de la obligativitatea carantinei, se permite trecerea în regim de tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria:

a) Cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și statelor părți la Acordul Schengen (inclusiv Republica San Marino, Principatul Andorra, Principatul Monaco și Vatican) și membrii familiilor acestora, cu scopul de a se întoarce în statul în care au reședința;

b) Cetățenii statelor terțe care au permis de ședere pe termen lung în alt stat membru al Uniunii Europene, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sau stat parte la Acordul Schengen (inclusiv Republica San Marino, Principatul Andorra, Principatul Monaco și Vatican), precum și membrii familiilor acestora, cu scopul de a se întoarce în statul în care au reședința;

c) Cetățenii Republicii Serbia, Republicii Macedonia de Nord, Bosniei și Herțegovinei, Muntenegrului, Republicii Turcia, Republicii Albania și persoanele din „Kosovo”, cu scopul reîntoarcerii.

Tranzitul este permis numai în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului Republicii Bulgaria.

În același timp, se recomandă cetățenilor români să se informeze și cu privire la măsurile în vigoare aplicabile la momentul reîntoarcerii în România.", mai transmite ambasada. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel