Anunţ de ultimă oră privind carantina în Sibiu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sibiu a propus, vineri, prelungirea carantinei în municipiul Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), orașul Cisnădie și orașul Tălmaciu, precum și instituirea măsurii de carantină în localitatea Mârșa.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Sibiu, CJSU a aprobat 4 hotărâri care vizează solicitarea către Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea măsurii de carantină zonală a Municipiului Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), orașul Cisnădie și orașul Tălmaciu, precum și instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Mârșa.

În aceste zone, circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere.

Au fost adoptate schimbări față de hotărârile anterioare, care prevăd că în zilele de sâmbătă și duminică se închid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale (magazinele de bricolaj nu își vor suspenda activitatea), legitimația de serviciu nu mai este document doveditor pentru a justifica motivul deplasării, iar în zilele 5, respectiv 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor precum și a exercitării votului.

Municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Tălmaciu, precum și satul Șelimbăr au intrat în carantină pentru 14 zile în 16 noiembrie, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel