Anunțul momentului pentru pescari

Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) a solicitat institutelor naţionale de cercetare o analiză privind resursa piscicolă, după ce la finele săptămânii trecute a decis sistarea emiterii permiselor de pescuit recreativ, din cauza numărului mare de cereri.

Decizia de sistare temporară a activităţii de emitere şi distribuire a permiselor de pescuit recreativ de filialele teritoriale ale ANPA a intrat în vigoare pe data de 15 iunie, după ce anul acesta la nivel naţional au fost emise 70.000 de permise de pescuit recreativ, de două ori mai multe faţă de cele emise anul trecut, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul ANPA.

"Noi am solicitat institutelor de cercetare să analizeze posibilitatea alocării unei cote suplimentare pentru pescuitul recreativ, în situaţia în care avem un număr enorm de solicitări din partea pescarilor. Nu putem elibera deocamdată permise, pentru că avem o responsabilitate faţă de sustenabilitatea resursei piscicole", a declarat miercuri pentru AGERPRES preşedintele ANPA, Nicolae Dimulescu.

Pentru pescuitul sportiv pe Dunăre, anul acesta a fost stabilită o cotă de 146.900 de kilograme de peşte, potrivit sursei citate. La nivelul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), suprafaţă gestionată de Administraţia RBDD, pescarii sportivi pot captura zilnic cinci kilograme de peşte, cu excepţia ştiucilor care trebuie redate mediului natural, pescarii sportivi având obligaţia de a intra în posesia unui permis gratuit eliberat de automatele instituţiei publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel