Anunțul ÎCCJ: Ultimul termen pentru Liviu Dragnea în "Referendumul"

ÎCCJ a stabilit când va avea loc ultimul termen în dosarul "Referendumul" în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, în primă instanță, la un an de închisoare cu suspendare.

8 aprilie este termenul în care ÎCCJ va da o sentință definitivă în dosarul "Referendumul". La termenul de joi al procesului, completul de judecată condus de Livia Stanciu a audiat ultimii martori şi inculpaţi din dosar. Săptămâna viitoare au loc dezbaterile finale.

În spitale, cu televiziunea după ei

Unul dintre inculpaţi, George Bălănescu, fost membru într-o secţie de votare din Alexandria ca reprezentant al USL, a relatat că s-a deplasat cu urna mobilă la un spital, însoţit de doi poliţişti şi un reporter de la o televiziune. În legătură cu neregulile constate de procurori, el a declarat că au existat semnături ale unor bolnavi care nu erau în dreptul numelor lor, însă nu a fost vorba de semnături contrafăcute. El a spus că a mers şi a doua oară în spital cu urna mobilă, deoarece erau câţiva bolnavi care voiau din suflet să voteze.

Îndemn pentru mobilizarea electoratului

A mai fost audiat în calitate de martor primarul municipiului Alexandria, Ovidiu Drăguşin. El a spus că, în ziua votului, a fost sunat pe un telefon ce aparţinea unui prieten de către deputatul Valentin Boboc, care era la acea vreme administratorul public al municipiului Alexandria. "Prietenul mi l-a dat la telefon pe Boboc, care mi-a cerut să ne mobilizam pentru o prezenţă mai bună la vot. Boboc mi-a zis că am fost sunat de Liviu Dragnea, dar că eu nu am răspuns. Nu ştiu de ce nu am sesizat apelul. Voia să ne mobilizăm pentru o prezenţă mai bună la vot", a spus Ovidiu Drăguşin. El a adăugat că nu i s-a cerut să facă ceva anume, dar că oricum nu se putea realiza o mobilizare mai mare a electoratului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel