Anunțul ÎCCJ: Ultimul termen pentru Liviu Dragnea în "Referendumul"

ÎCCJ a stabilit când va avea loc ultimul termen în dosarul "Referendumul" în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, în primă instanță, la un an de închisoare cu suspendare.

8 aprilie este termenul în care ÎCCJ va da o sentință definitivă în dosarul "Referendumul". La termenul de joi al procesului, completul de judecată condus de Livia Stanciu a audiat ultimii martori şi inculpaţi din dosar. Săptămâna viitoare au loc dezbaterile finale.

În spitale, cu televiziunea după ei

Unul dintre inculpaţi, George Bălănescu, fost membru într-o secţie de votare din Alexandria ca reprezentant al USL, a relatat că s-a deplasat cu urna mobilă la un spital, însoţit de doi poliţişti şi un reporter de la o televiziune. În legătură cu neregulile constate de procurori, el a declarat că au existat semnături ale unor bolnavi care nu erau în dreptul numelor lor, însă nu a fost vorba de semnături contrafăcute. El a spus că a mers şi a doua oară în spital cu urna mobilă, deoarece erau câţiva bolnavi care voiau din suflet să voteze.

Îndemn pentru mobilizarea electoratului

A mai fost audiat în calitate de martor primarul municipiului Alexandria, Ovidiu Drăguşin. El a spus că, în ziua votului, a fost sunat pe un telefon ce aparţinea unui prieten de către deputatul Valentin Boboc, care era la acea vreme administratorul public al municipiului Alexandria. "Prietenul mi l-a dat la telefon pe Boboc, care mi-a cerut să ne mobilizam pentru o prezenţă mai bună la vot. Boboc mi-a zis că am fost sunat de Liviu Dragnea, dar că eu nu am răspuns. Nu ştiu de ce nu am sesizat apelul. Voia să ne mobilizăm pentru o prezenţă mai bună la vot", a spus Ovidiu Drăguşin. El a adăugat că nu i s-a cerut să facă ceva anume, dar că oricum nu se putea realiza o mobilizare mai mare a electoratului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel