Anunțul BNR, după rezultatul referendumului din Marea Britanie

Daniel Dăianu, membru al Consiliul de Administraţie al BNR, a vorbit despre efectele referendumului din Marea Britanie în România.

“E un punct de inflexiune. Implicaţiile sunt nu numai economice, ci şI geopolitice. Regatul Unit este nu numai o economie mare, cu un centru financiar global, dar are un rol cheie în politica de securitate. Să vedem ce va fi cu Regatul, dacă va rămâne unit”, a spus Daniel Dăianu, membru al Consiliului de Administraţie al BNR. conform ZF.

În ceea ce priveşte România. Dăianu nu crede că ieşirea Marii Britanii înseamnă destrămarea proiectului european.

„Dacă iese UK nu este sfârşitul proiectului european. Este o gândire eronată. România trebuie să fie în primul rând al proiectului UE. Mai solidari ca altă dată, să aibă un discurs raţional. S-a greşit că din unele capitale au plecat mesajele: acum sau niciodată, veţI plăti. Nu se face. A fost o atitudine greşită chiar de la Bruxelles. E o naţiune divizată profund. Poate va fi încă un referendum în UK. Procedura tehnică este foarte complicată. Tehnic va dura mult, se va putea ajunge la o circulaţie a forţei de muncă care ne interesează pe noi şI să se asigure un comerţ liber", a comentat Dăianu.

Dăianu a mai spus că BNR va face în aşa fel astfel încât să atenueze volatilitatea cursului leu/euro. Sistemul bancar este bine capitalizat. BNR are rezerve considerabile: „Nu avem o prezenţă a capitalului pe termen scurt, dacă fuge să pericliteze stabilitatea financiară şI economică".

Acesta a mai precizat că trebuie gândit foarte bine proiectul de buget pe 2017 pentru a evita un derapaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel