Anunț de ultimă oră pentru bucureșteni. Mesajul ministrului Energiei

Ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, a reiterat ideea că nu vor fi probleme în această iarnă cu alimentarea cu agent termic pentru bucureșteni.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, declarațiile au fost făcute la Roman, unde ministrul Energiei a participat, luni, la inaugurarea Stației de Comprimare, investiție a Societății Naționale de Gaze Naturale Romgaz, prin sucursala Mediaș.

La rândul său, prezent la eveniment, directorul Romgaz, Virgil Metea, a afirmat că există presiuni, dar și un anumit grad de înțelegere, față de ELCEN în privința programului de eșalonare a datoriilor pe doi ani.

Întrebat despre evoluția elaborării Strategiei Energetice Naționale, șeful de la Energie a precizat că au fost finalizate două capitole, care au prezentat "o fotografie la momentul iernii trecute".

"Sunt finalizate alte două capitole care vor fi puse în dezbatere publică în aproximativ două săptămâni și mai urmează alte două capitole pentru care s-a finalizat caietul de sarcini, fiind în procedura de selecție a consultantului care va trebui să ne dea principalele răspunsuri pentru viitorul energiei românești.

[citeste si]

Am încercat să fundamentăm ce ne dorim, cum putem avea un mix energetic echilibrat și eficient, independența energetică și am solicitat ca documentația să ia în calcul mai multe scenarii privind evoluția necesarului de energie în viitor, precum și poziția României pe piața regională. Din această strategie nu va lipsi nici industria minieră, pentru că s-a dovedit în acest an cât este de necesară pentru securitatea energetică a României. Nu ne putem lipsi de 35% din capacitatea de producție a energiei electrice', a afirmat ministrul, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel