Anunț cutremurător: Încă un bebeluş a murit la Spitalul Marie Curie

Unul dintre copiii internați cu infecții digestive grave la Spitalul "Marie Curie" din București a murit în această după-amiază, acesta fiind cel de-al treilea care și-a pierdut viața, informează România TV.

Anterior, Ministerul Sănătății anunța, în cadrul unui comunicat de presă, că din datele adunate până acum nu există o sursă comună a îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș.

Conform informărilor primite de către Ministerul Sănătății, astăzi vor fi externați doi dintre copiii cu sindrom hemolitic uremic (SHU), aflați în secția de nefrologie a Spitalului 'Marie Curie'. Este vorba despre doi copii care nu au necesitat dializă peritoneală.

Alți 8 copii cu SHU vor rămâne internați în continuare, 4 dintre aceștia la secția de nefrologie, iar ceilalți 4 copii la ATI.

În prezent, 6 copii sunt dializați peritoneal, evoluția acestora fiind staționară spre favorabilă. Într-un singur caz, starea de sănătate a copilului este gravă, acesta fiind ventilat mecanic în secția de terapie intensivă (ATI).

Până la această dată, un număr total de 12 cazuri (10 din județul Argeș, unul din Craiova și un altul din București) au fost diagnosticate cu sindrom diareic sever cu deshidratare, unele dintre acestea necesitând dializă.

Cei 10 copii cu domiciliul în județul Argeș (cu vârste cuprinse între 7 luni și 1,5 ani) provin din localități diferite.

De asemenea, Ministerul Sănătății a precizat că nu se confirmă infectarea cu E. coli la al doilea copil care a decedat în data de 15 februarie. Primul copil a decedat în 4 februarie 2016, confirmat cu E.coli nepatogen.

[citeste si]

Potrivit datelor preliminare ale anchetei epidemiologice:

— Debutul bolii a avut loc într-o perioadă de 2 săptămâni, cu un cumul de 4 cazuri în datele de 31 ianuarie și 1 februarie 2016

— Distribuția cazurilor nu indică o sursă unică de îmbolnăvire

— DSP Argeș a recoltat probe de apă plată, apa de rețea și lapte praf atât din comerț, cât și de la domiciliile copiilor, iar rezultatele au fost conforme, cu excepția a două probe recoltate de la domiciliul unor copii

— Sindromul de deshidratare acută, consecință a manifestărilor diareice a reprezentat un factor important în evoluția ulterioară a cazurilor, mai ales prin întârzierea prezentării la serviciile medicale în vederea instituirii tratamentelor de rehidratare

— Nu toți copii au prezentat anemie hemolitică, parte componentă obligatorie a SHU

— Începând de ieri a fost instituit un sistem de declarare zilnică tuturor cazurilor de boală diareică severă/SHU din toate unitățile sanitare la copii sub 5 ani

— Până în prezent din datele menționate în foile de observație, nu s-a identificat nicio legătură între cazuri

În plus, Ministerul Sănătății precizează, referitor la ipoteza apărută în mass-media referitoare la corelarea vaccinurilor administrate copiilor și cauza îmbolnăvirilor, că această eventualitate este exclusă din următoarele considerente:

- Copiii au vârste diferite, între 5 luni și 1 an și 7 luni, doar doi fiind vaccinați în luna ianuarie (unul cu vaccin hexavalent și altul cu ROR);

- Din loturile de vaccin administrat în județul Argeș au fost vaccinați și copii din alte județe;

- Nu există nicio informație de natură științifică privind asocierea dintre vaccin și SHU.

De asemenea, rezultatele testelor și probelor efectuate zilnic în saloanele din Spitalul de Pediatrie din Pitești atestă faptul că nu există focar de infecție în acest spital.

În ultimele 5 zile niciun copil din județul Argeș sau din alte zone ale țării nu a mai fost raportat cu boală diareică gravă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel