Anularea reeducării prin muncă în China, doar o știre falsă

lagăr de reeducare
lagăr de reeducare

Știrea anunțată, luni, de către televiziunea chineză de stat, potrivit căreia China ar intenționa în 2013 să renunțe la sistemul de reeducare prin muncă, s-a dovedit a fi falsă, relatează AFP, potrivi Mediafax.

China va închide anul acesta taberele de reeducare prin muncă, a anunţat luni televiziunea chineză de stat citând un oficial, după care acest anunţ, aparent pripit, a dispărut din toată presa oficială, relatează AFP.

"Odată obţinută aprobarea Adunării Naţionale Populare, se va pune capăt, anul acesta, sistemului de reeducare prin muncă", ar fi declarat Meng Jianzhu, şeful unei puternice Comisii Politice şi Judiciare a Partidului Comunist Chinez, unul din cei 25 de membrii ai Biroului Politic ai C.C. ai P.C.C., potrivit unui mesaj postat pe un site de microblogging al postului CCTV.

Ulterior, anunțul, aparent pripit, reluat de diferite instituţii mass-media, a dispărut în scurt timp de pe toate suporturile media.

În locul anunțului, agenția China Nouă a publicat un text scurt, mai puţin precis: "Guvernul chinez va acţiona anul acesta în vederea reformării sistemului controversat de reeducare prin muncă".

Potrivit legislaţiei în vigoare din China, poliţia are dreptul să reţină cetăţeni şi să-i plaseze în lagăre de muncă fără proces până la patru ani, doar printr-o simplă decizie administrativă. Presa controlată de sistemul comunist afirma, în anul 2008, că aproximativ 160.000 de oameni erau închiși în circa 350 de astfel de lagăre, însă în China mai există un sistem de "lagăre de reeducare prin muncă", denumit "laogai", unde sunt ținute persoanele care au fost condamnate prin decizie judecătorească.

Presa din China se află sub controlul partidului unic, aflat la putere, însă acest sistem de reeducare, este tot mai criticat, chiar și de către cei care fac parte din aparatul comunist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel