Anularea condamnării lui Dinel Staicu, la control

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat şi va efectua verificări în legătură cu decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti prin care a fost anulată executarea condamnării la şapte ani de închisoare primită de Dinel Nuţu, fost Staicu, în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor, potrivit unui comunicat emis, vineri, de Consiliul Superior al Magistraturii.

”Azi, 24.02.2012, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la aspectele apărute în mass-media în legătura cu decizia Curţii de Apel Bucureşti de a anula executarea condamnării la şapte ani de închisoare primită de Dinel Nuţu, fost Staicu, în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor. În raport de conţinutul articolelor de presă, Serviciul de inspecţie judiciară pentru judecători urmează a efectua verificări prealabile”, se arată în comunicat.

Magistrații de la Curtea de Apel Bucureşti au admis joi contestaţia în anulare formulată de fostul preşedinte al SIF Oltenia, Dinel Nuţu, fost Staicu, în dosarul privind devalizarea Băncii Internaţionale a Religiilor în care fusese condamnat la şapte ani de închisoare, și au reținut autoritatea de lucru judecat a Curții de Apel Craiova, considerând ca inculpatul a mai fost judecat o dată pentru aceleași fapte.

Pe 4 aprilie 2011, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe directorul SIF Oltenia, Dinel Staicu, la şapte ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate în dosarul fraudării BIR.

Citește și:

Dinel Staicu scapă de condamnarea privind devalizarea Băncii Religiilor

Dinel Staicu, condamnat la şapte ani de închisoare în dosarul fraudării BIR

Dinel Nuţu (Staicu): Voi dovedi la Strasbourg, cu documente, cum au stat lucrurile în realitate. Voi cere despăgubiri 20 de milioane de euro – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel