EXCLUSIV  Anul universitar 2020 - 2021, sub semnul întrebării. Ce spune profesorul Cristea-Enache de la Universitatea din București

Criticul literar Daniel Cristea-Enache a povestit, într-o întâlnire literară intitulată „De Ce Citim – Cum se citește un roman”, despre perioada în care a ținut cursurile cu studenții online. 

Criticul literar Daniel Cristea-Enache și scriitorul Flaviu George Predescu au discutat într-o nouă întâlnire literară intitulată „De Ce Citim – Cum se citește un roman” și despre predatul online. 

Daniel-Cristea Enache, profesor la Facultatea de Litere, Universitatea București, și-a ținut cursurile cu studenții online, în ultima perioadă, asemenea tuturor cadrelor didactice. Criticul literar a apelat la o tehnică ce le-a permis studenților să urmărească sau să reia cursul în orice moment.

„Eu am mai muncit pe Internet ținându-mi cursurile în această perioadă. Cursurile nu au mai putut fi făcute față către față și a fost foarte greu. Nu că nu mi-ar plăcea să vorbesc, dar una este cursurile de o oră și jumătate sau o oră și trei sferturi, în care vorbești cu studenții, interacționezi, faci o glumă, te aștepți ca ei să râdă, ei râd, pun o întrebare la care tu răspunzi...

Există o dinamică, chiar dacă este vorba de un curs magisterial. Așa, online, când eu mă filmam și apoi le puneam filmul cu mine pe grupul de Facebook, eu făceam o glumă, râdeam singur, în sinea mea, pentru că nu aveam public real, nu mai aveam cum să pun întrebări pentru că nu îmi mai veneau răspunsuri. Totul era așa, un fel de narcisism care mi-a displăcut profund pentru că lipsea comunicarea cu studenții”, a spus criticul literar Daniel-Cristea Enache la „De ce Citim - Cum se citește un roman”. 

Criticul literat a precizat că „a fost foarte dificil, nu mi-a plăcut deloc. Sigur, a trebuit să mă adaptez, nu exista altă soluție. Studenții au fost receptivi, și de la Litere, și de la Limbi Străine”.

De asemenea, privind cursurile online, Daniel-Cristea Enache a subliniat că există un avantaj: „acest curs, auto-înregistrat, studenții îl pot vedea în orice moment, în orice zi. Nu mai ești legat de timing”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel