Anul electoral încinge discuţiile pe tema bugetului din 2012. Aprobarea proiectului a fost amânată din cauza UDMR

Liderii coaliţiei au convenit, miercuri, ca proiectul de buget pentru 2012 să fie aprobat de Guvern săptămâna viitoare, probabil într-o şedinţă specială, mai mulţi miniştri, în principal cei ai UDMR, fiind nemulţumiţi de fondurile repartizate, în timp ce membri ai coaliţiei, inclusiv din partea PDL, reclamă fondurile insuficiente repartizate autorităţilor locale.

guvern Proiectul de buget ar urma să fie aprobat de Guvern la finele săptămânii viitoare, pe 25 noiembrie, şi să fie trimis Parlamentului la 28 noiembrie.

"În coaliţie există la acest moment mari nemulţumiri legate de repartizarea fondurilor, în principal din partea miniştrilor UDMR, astfel că discuţia trebuie reluată pornind de la fiecare minister în parte", informează Mediafax.

Un alt motiv de nemulţumire este legat de fondurile destinate administraţiei locale, mai mulţi membri ai coaliţiei, inclusiv din partea PDL, reclamând că alocările sunt insuficiente faţă de necesităţile pe plan local. Împreună cu proiectul de buget, Guvernul ar urma să modifice Legea finanţelor publice locale, printr-o ordonanţă de urgenţă care reduce cota lunară defalcată din impozitul pe venit repartizată autorităţilor locale cu 5,5 puncte procentuale, de la 77% la 71,5%, şi stabileşte că încasările din impozitul pe veniturile din pensii vor fi vărsate integral la bugetul de stat. Coaliţia s-a reunit la Guvern, într-o şedinţă la care sunt prezenţi şi mai mulţi miniştri, pentru a discuta despre proiectul de buget pe anul viitor şi a doua rectificare a bugetului din acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel