Antrenor român depistat cu Covid la Olimpiada de la Beijing

Lotul României de la Olimpiada de la Beijing are probleme după ce unul dintre membri a fost depistat cu Covid. Este vorba de antrenorul lotului olimpic de sanie al României, Ioan Apostol, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Potrivit COSR, delegația României la Jocurile Olimpice Beijing 2022 a primit miercuri confirmarea primului caz pozitiv la COVID-19.

Este vorba de antrenorul lotului olimpic de sanie, Ioan Apostol. Acesta a avut la testele anterioare, din țară și din satul olimpic, doar rezultate negative.

„Testul din 1 februarie a fost confirmat pozitiv astăzi (02 februarie2022), iar antrenorul român se va supune izolării conform regulamentelor Comitetului de Organizare al JO Beijing 2022”, a transmis COSR.

Ceilalți membri ai Team Romania, ca toți participanții la Jocurile Olimpice, vor fi testați zilnic.

10 zile dificile

În țară, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a spus că avem în față încă 10 zile dificile, dar sistemul medical este pregătit, deși are limite.

„Avem încă în față încă circa 10 zile dificile. (…) Orice sistem are niște limite, cel românesc, poate cu atât mai mult, pentru că el nu este uniform distribuit în toată țara. Sunt situații diferite de la județ la județ, dar atât cât am putut să ne pregătim, ne-am pregătit și cu resurse terapeutice, și cu alocarea unui procent de 20 % din paturile de spital și lucrul care cred că este tot foarte, foarte important este că acordăm o foarte mare atenție tuturor pacienților.


Nu mai facem acea greșeală, pe care o consider majoră în care, practic, oamenii cu alte patologii au avut interzis în spitale”, a spus ministrul Sănătății, la TVR 1.

Întrebat dacă vom ajunge la 70.000 de cazuri zilnice, Rafila a spus că nu crede în acest lucru, însă este convins că vor fi zile, săptămâna viitoare, în care vor fi peste 50.000 de cazuri noi zilnice.

„Personal nu cred că vom ajunge la 70.000 de cazuri înregistrate zilnic, dar probabil că săptămâna viitoare vom avea peste 50.000 de cazuri în câteva dintre zile, după care se va intra pe un trend crescător. O să vă spun că am urmărit cu foarte mare atenție informațiile de la Organizația Mondială a Sănătății (…). Informațiile pe care le avem noi este că această creștere continuă, dar cu viteză mai mică, reducerea vitezei de creștere este primul semn că ne apropiem de un platou care probabil că va fi înregistrat pe parcursul săptămânii viitoare”, a mai spus Rafila, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel