Antrenamente pe mare. Nava care va pleca într-un marș istoric

Un velier aflat în serviciul Marinei Militare Române va efectua astăzi un antrenament pe mare, iar la sfârșitul lunii va pleca într-un marș istoric, de la Constanța la Hamburg. 

Nava şcoală Mircea participă, miercuri, la antrenamente pe Marea Neagră, urmând ca la începutul lunii mai să plece într-un marş anual de instrucţie istoric, de la Constanţa la Hamburg, portul în care aceasta a fost construită în 1939, fiind marcată astfel împlinirea a 80 de ani de la intrarea velierului în serviciul Marinei Militare Române.

"Cel mai longeviv ambasador al României pe mările şi oceanele lumii, nava şcoală Mircea, va împlini, peste o lună, venerabila vârstă de 80 de ani de când a intrat în serviciul Marinei Militare Române. Pentru a marca acest eveniment, conducerea Forţelor Navale Române a planificat marşul anual de instrucţie de la Constanţa până la Hamburg, portul în care a fost construit şi de unde a plecat falnicul velier în anul 1939", se menţionează într-un comunicat de presă transmis de SMFN.

O călătorie istorică

Conform acestuia, marşul între Hamburg şi Constanţa va reprezenta o reîntoarcere în timp, legendarul velier românesc urmând acelaşi itinerariu ca în urmă cu 80 de ani. De atunci, Mircea a reprezentat România, cu onoare şi cu cinste, în peste 120 de porturi din Europa, Asia, Africa şi America de Nord, la bordul său pregătindu-se peste 70 de generaţii de marinari militari.

"Cu o istorie de opt decenii în spate, uneori învolburată, alteori înseninată, Mircea îşi croieşte încrezător drum pe valurile timpului şi va destăinui tainele Marinăriei cadeţilor pe care îi va avea la bord, în timpul marşurilor de instrucţie. Anul acesta, nava va pleca din portul Constanţa la începutul lunii mai şi se va întoarce acasă după trei luni", potrivit SMFN.

Vezi și: Mercur, în semnul Berbecului. Astrolog DCNews: Cele mai afectate vor fi relațiile pe cale să se destrame

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel