Antony Blinken susține Inițiativa celor Trei Mări

Antony Blinken susține Inițiativa celor Trei Mări
Antony Blinken susține Inițiativa celor Trei Mări

Antony Blinken, secretarul general al Statelor Unite ale Americii, susține Inițiativa celor Trei Mări.

Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, a subliniat importanța Inițiativei celor Trei Mări în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere în îmbunătățirea „stabilității și prosperității pentru regiune și pentru întreaga Europă”.

Într-o înregistrare disponibilă online, secretarul de stat american a declarat că SUA susțin cu tărie inițiativa Inițiativei celor Trei Mări chiar de la început, potrivit unui raport al presei poloneze Niezalezna.pl. Inițiativa reunește 12 state membre ale Uniunii Europene din regiunea Europei Centrale și de Est, situate între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică.

Obiectivul reuniunii este de a promova proiecte și acțiuni care îmbunătățesc axa nord-sud în UE, în special în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii și proiecte economice. Inițiativa a fost inițiată de președinții Poloniei și Croației. Este văzută ca un obiectiv politic major pentru țările din regiune care doresc să ajungă din urmă cu Europa de Vest și chiar să contracareze obiectivele rusești din Europa de Est. SUA au investit deja 1 miliard de dolari în acest proiect.

Ce spune Antony Blinken

În observațiile sale cu privire la Inițiativa celor Trei Mări, Anony Blinken susține că „munca pentru construirea energiei, transportul și infrastructura digitală sunt esențiale pentru integrarea europeană”. El a mai spus că admiră parteneriatele public-privat inițiate în cadrul inițiativei Inițiativei, informează RMX.

"Aducerea sectorului privat la masă împreună cu guvernele este o modalitate înțeleaptă de a realiza proiecte mari de infrastructură", a spus el.

Comentariile secretarului de stat au fost binevenite de către biroul președintelui polonez. Ministrul prezidențial, Krzysztof Szczerski, a postat pe Twitter pentru a-și exprima satisfacția: „Un sprijin important și foarte binevenit pentru inițiativa celor trei mări de la secretarul Blinken”, a postat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel