Antony Blinken: Statele Unite nu observă o abordare ”serioasă” a Rusiei în negocierile cu Ucraina

foto ilustrativ
foto ilustrativ

Statele Unite nu au observat că Rusia are o abordare „serioasă” în negocierile cu Ucraina.

Statele Unite nu au observat că Rusia are o abordare „serioasă” în negocierile cu Ucraina, a afirmat Antony Blinken, semnalând că aşteaptă acţiuni, nu doar declaraţii din partea Moscovei.

„Nu am văzut nimic care să sugereze că există mişcări veritabile, deoarece nu am văzut semnale serioase reale din partea Rusiei", a afirmat Antony Blinken, citat de cotidianul Le Monde şi de CNN.

„Avem de-a face cu ceea ce Rusia spune şi cu ceea ce Rusia face. Ne concentrăm pe ceea ce face Rusia”, a mai declarat Antony Blinken, într-o conferinţă de presă.

Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi, în contextul negocierilor din oraşul turc Istanbul, reducerea semnificativă a operaţiunilor militare la periferia Kievului şi în oraşul Cernihiv, situat în nordul Ucrainei. Statele Unite observă că armata rusă a început reducerea activităţilor militare la periferia oraşului Kiev şi retragerea unor unităţi tactice, au afirmat, sub protecţia anonimatului, oficiali de la Washington, imediat după ce Rusia a anunţat această decizie.

Un membru al delegaţiei ucrainene la negocierile din oraşul turc Istanbul a afirmat că acum sunt „condiţii suficiente" pentru un summit al preşedinţilor Ucrainei şi Rusiei, Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. Delegaţia rusă la negocierile cu Ucraina va elabora un acord politic care să includă elemente stabilite cu Kievul şi va propune un summit al preşedinţilor Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, care va fi posibil imediat ce tratatul va fi pregătit pentru a intra în vigoare. „Vom aplica o strategie în două etape pentru reducerea conflictului: una dintre etape este de tip militar, iar a doua este la nivel politic. Discuţiile au fost consistente şi constructive. Propunerile părţii ucrainene vor fi analizate în viitorul apropiat, vor fi transmise preşedintelui Rusiei şi vom oferi un răspuns. După discuţiile substanţiale de astăzi, am stabilit să propunem o soluţie politică şi este posibilă o întâlnire la nivel de preşedinţi pentru iniţierea tratatului", a declarat Vladimir Medinski, şeful delegaţiei ruse, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel