Antonio Tajani, semnal de alarmă. 20 de milioane de africani vor veni în UE

Antonio Tajani
Antonio Tajani

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a insistat asupra faptului că Uniunea Europeană trebuie să deschidă cât mai repede în Libia centre pentru primirea refugiaților, afirmând, într-un interviu publicat de Die Zeit, că, dacă europenii nu iau acum măsuri, 20 de milioane de africani vor veni în UE în următorii ani, conform Politico.

Tajani a spus că aceste centre de primire a refugiaților ar face parte dintr-un așa numit "Plan Marshall pentru Africa" și că deschiderea lor va reduce migrația spre Uniunea Europeană.

Liderul PE a precizat că în cadrul unui astfel de plan s-ar lansa inițiative pentru educație, pentru dezvoltarea agriculturii și parteneriate cu două sau mai multe state.

[citeste si]

Despre viitoarele tabere pentru refugiați din Libia, care ar presupune implicarea UE, dar și a ONU, Antonio Tajani a spus că "nu trebuie să devină lagăre de concentrare" și că trebuie astfel dotate încât să le asigure oamenilor condiții decente și acces la îngrijiri medicale.

"Dacă nu acționăm acum, 20 de milioane de africani vor veni în UE în următorii ani", a mai afirmat Tajani, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel