Urmărește emisiunea live


Antonie Solomon, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, a fost condamnat, joi,  la trei ani cu executare. Aceeași pedeapsăa primit-o și Cornel Penescu. Decizia de joi nu este definitivă.  

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, joi, pe senatorul PP-DD Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi fals intelectual. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Stancu Dragoş George la 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni şi Pieca Gheorghiţă la 1 an închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 3 ani.

 De asemenea, în urma acestei hotărâri, Solomon Antonie şi Penescu Gheorghe Cornel sunt obligaţi să plătească câte 7.000 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de câte 50 lei reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei.

 Pieca Gheorghiţă şi Stancu Dragoş George sunt obligaţi la plata sumei a câte 1.000 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de câte 200 lei reprezentând onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Cu recurs.

 "În baza art.254 alin.3 Cod penal dispune confiscarea de la inculpatul Solomon Antonie a sumei de 50.000 Euro ce a făcut obiectul luării de mită. Menţine măsura sechestrului penal instituit prin ordonanţa nr.172/P/2009 din data de 04.03.2010 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie asupra sumei de 50000 Euro ridicată din domiciliul inculpatului Solomon Antonie", se mai arată în sentinţa procurorilor.

 Antonie Solomon a fost arestat preventiv în 3 martie 2010, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual, fiind  eliberat din arest în 8 septembrie 2010, prin decizia Curţii de Apel Galaţi, iar la scurt timp şi-a reluat atribuţiile de primar, care îi fuseseră suspendate.

În urma alegerilor locale din 2012, Antonie Solomon a pierdut alegerile pentru Primăria Craiovei.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel