Crin Antonescu, pentru Traian Băsescu: Demisia ar fi un gest firesc

Crin Antonescu, fost președinte al PNL și al Senatului, susține că o demisie din partea lui Traian Băsescu "ar fi un gest firesc, indiferent de gradul de implicare sau nu" al acestuia în scandalul izbucnit de curând între Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, și Mircea Băsescu.

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a avertizat, joi, la Digi 24: „Indiferent care va fi reacția președintelui, explicațiile sale, va căpăta amploare internațională și va prejudicia încă o dată, grav, imaginea României".

Citește și Sebastian Lăzăroiu, lămurit după prezentarea înregistrărilor cu Mircea Băsescu

De asemenea, Crin Antonescu a susținut că o demisie din partea lui Traian Băsescu „ar fi un gest firesc într-o democrație, indiferent de gradul de implicare sau nu al său", menționând, totodată, că rudele celor în funcție importante „nu pot purta integral răspunderea faptelor rudelor lor".

„Sunt absolut șocat de faptul că oare serviciile de informații, performante, nu au putut preveni președintele înainte de înrudirea fratelui său, că e vorba de niște oameni cu mari probleme cu legea?", a continuat el.

Cât despre eventualitatea organizaării unor alegeri prezidențiale în avans de data stabilită, în cazul unei eventuale demisii din partea președintelui țării, Crin Antonescu a spus că desemnarea unui prezidențiabil al PNL-PDL și o campanie electorală în acest sens devin presante. 

El a adăugat că alegerile prezidențiale anticipate ar ajuta, în aparență, candidatul stângii, apreciind, de asemenea, că: "În fond, nu cred avantajează pe cineva, este devansarea unei bătălii care se dă pe aceleași teme și cu aceleași mize".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel