Ce a răspuns Antonescu, întrebat dacă mai este monarhist

Prezidențiabilul Crin Antonescu crede că revenirea la monarhism se poate realiza doar în baza unui sprijin popular majoritar, adăugând că republica în România suferă de o legitimitate "insuficientă, pentru că această formă de guvernământ este rezultatul anului 1947 și nu a unui referendum național.

Invitat, vineri seară, la B1 Tv, dacă mai este monarhist, Crin Antonescu a răspuns: "Credeți că asta se schimbă?".

Potrivit liderului PNL, este "evident că o revenire la monarhie nu se poate face decât pe baza unui sprijin popular majoritar".

"E greu să gândești acest lucru ca posibil, dar eu am spus în urmă cu trei ani "monarhia că nu e doar o amintire, ar putea fi și un proiect'. Îl văd realizabil în momentul în care există un consens în idei din câmpul politic de a pregăti dezbaterea unei astfel de probleme", a mai declarat Crin Antonescu.

Antonescu le-a mulțumit în plen Regelui Mihai și președintelui Constantinescu

"Eu am o obsesie din 1990: insuficienta legitimitate în profunzime a republicii noastre. Noi suntem o republică în consecința întâmplărilor din 1947. Faptul că nu am avut un referendum explicit pe acest subiect, face pentru mine insuficient legitimată republica, nefiind rezultatul unui referendum liber, așa cum a fost în Italia sau Grecia", a adăugat șeful PNL.

Crin Antonescu crede că premierul Victor Ponta este un monarhist de conjunctură, iar despre Ion Iliescu spune că fostul președinte "nu s-a declarat niciodată monarhist".

"Nu cred că domnul Ponta este monarhist. Domnul Ponta e promonarhist pentru că e la modă, măcar în relațiile cu Casa Regală", a spus Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel