Antonescu arată ce se va întâmpla cu revizuirea Constituției

constitutie
constitutie

Preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei, Crin Antonescu, a explicat miercuri ce se va întâmpla cu procesul de revizuire a Legii Fundamentale. Președintele PNL a transmis că este hotărât să finalizeze lucrările pentru redactarea proiectului de modificare a Constituției, însă decizia organizării referendumului este una politică.

"Eu, ca preşedinte al acestei Comisii de revizuire, ţin să vă spun că sunt perfect hotărât să ducem la bun sfârşit activitatea Comisiei, şi asta se poate întâmpla în foarte scurt timp. Avem acum prevederile pe observaţiile Curţii Constituţionale, din care cele privitoare la eventuala, în interpretarea Curţii, dar noi ne însuşim interpretarea Curţii aici, la încălcarea limitelor revizuirii, le vom adopta fără nici un fel de îndoială", a spus Crin Antonescu, citat de Mediafax.

"(...) Alte observaţii ale Curţii sunt pur şi simplu ipoteze sau opţiuni şi acolo cred că până la urmă, atâta vreme cât nu încalcă limitele revizuirii, dreptul legiuitorului rămâne acela de a face opţiuni constituţionale, şi nu al Curţii", a precizat liderul PNL.

Crin Antonescu a mai declarat că doreşte să se finalizeze activitatea Comisiei de revizuire asupra proiectului de modificare a Legii Fundamentale, ţinând cont de observaţiile Curţii Constituţionale şi ale Comisiei de la Veneţia.

"După, urmează o decizie politică pe care nu mai pot eu s-o prefigurez şi de care nu mai sunt eu, în calitate de preşedinte al Comisiei, responsabil, şi anume dacă şi când acest proiect încheiat de Comisie intră în dezbaterea Parlamentului, plenului Camerelor, el trebuind să fie urmat la încheierea sa în Camere de un referendum în cel mult 30 de zile de la votul din Parlament", a explicat preşedintele PNL.

Când ar putea avea loc referendumul pentru adoptarea Noii Constituții

Crin Antonescu a arătat că decizia asupra momentului votului din Parlament cu privire la revizuire este "o decizie politică", pe care nu poate să o ia el sau PNL singur.

"Vom discuta şi cu celelalte grupuri politice şi este o decizie care în fond presupune două opţiuni: fie mergem într-un referendum sub condiţia în vigoare a unui prag de 50%, cu şanse minime de a putea promova proiectul Constituţiei revizuite, fie amânăm organizarea acestui referendum şi, implicit, calendarul dezbaterii în Parlament, pentru momentul în care prevederile legii referendumului în vigoare vor putea fi aplicate şi la pragul de 30%, deci undeva în anul 2015", a încheiat preşedintele PNL.

Vezi și: Revizuirea Constituției, desființată de CCR și îngropată de ruperea USL: "Modificările erau criminale împotriva statului român. Revizuirea poate fi aruncată la coș"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel