Varianta Omicron, deși mai contagioasă, nu pare să îngrijoreze americanii. Anunțul doctorului FAUCI

Fauci: Omicron va infecta aproape pe toată lumea, indiferent de statutul de vaccinare / Foto: Pixabay
Fauci: Omicron va infecta aproape pe toată lumea, indiferent de statutul de vaccinare / Foto: Pixabay

Anthony Fauci afirmă că nu este nevoie de un booster specific împotriva variantei Omicron.

Dr. Anthony Fauci spune că oamenii nu au nevoie de un ”rapel specific variantei” pentru a lupta împotriva variantei Omicron a coronavirusului în acest moment, scrie Business Insider.

”Dozele noastre de rapel funcționează împotriva Omicron”, a declarat Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, într-un briefing de presă de la Casa Albă, miercuri. ”În acest moment, nu este nevoie de un booster specific variantei”, a mai spus el.

Omicron a ajuns în cel puțin 36 de state din SUA și a afectat peste 75 de țări, a declarat directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Rochelle Walensky, în cadrul briefingului.

Deși se transmite rapid, se pare că nu varianta Omicron provoacă îngrijorări în SUA, ci tot varianta Delta, cea care are cele mai îngrozitoare efecte și umple secțiile de Terapie Intensivă. 

Moderna a anunțat la începutul lunii decembrie că lucrează la o doză booster specială pentru varianta Omicron dar că aceasta nu va fi gata înainte de luna martie.

VEZI ȘI: Dr. Radu Țincu: Cei care s-au vaccinat cu două doze au o protecție de doar 30%

"Este esențial să fii imunizat astăzi”

Rochelle Walensky a spus că datele timpurii sugerează că Omicron este mai transmisibil decât Delta, deși CDC a spus săptămâna trecută că majoritatea cazurilor de Omicron au avut până acum simptome ușoare, cum ar fi tusea și oboseala. Coordonatorul de răspuns împotriva COVID-19 de la Casa Albă, Jeff Zients, i-a îndemnat pe oameni sp își facă rapelul, în timpul briefing-ului de miercuri.

”Dacă ești eligibil pentru o vaccinare de rapel, este esențial să fii imunizat astăzi”, a spus el.

A treia doză de vaccin anti-COVID-19 (doza booster) oferă o protecţie de 70-75% împotriva formei uşoare de COVID-19 provocate de varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, a anunţat  săptămâna trecută Agenţia de securitate sanitară din Marea Britanie (UK Health Security Agency). Un alt studiu din Africa de Sud a constatat, de asemenea, că dozele de rapel „vor ajuta” la prevenirea spitalizărilor. Moderna a anunțat la începutul lunii decembrie că lucrează la o doză booster specială pentru varianta Omicron dar că aceasta nu va fi gata înainte de luna martie.

VEZI ȘI: CEO-ul Moderna: Vor trece luni înainte ca vaccinul împotriva Omicron să poată fi livrat în cantități masive

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel