Ce înseamnă începerea urmării penale a Antenei 3 de către DNA

mihai-gadea
mihai-gadea

Procurorii anticorupție au trimis în judecată persoana juridică S.C Antena 3 S.A pentru complicitate la infracțiunea de șantaj în dosarul deschis CEO-ului Antena Group, Sorin Alexandrescu. Măsură DNA este una foarte rară, spun experții juridici, iar procurorii pot dispune acum diverse hotărâri. Aceștia pot decide o pedeapsă cu amendă de la 2.500 lei la 2.000.000 lei sau închiderea unor puncte de lucru ale persoanei juridice pe o durată de la trei luni la trei ani.

UPDATE: Intact Media Group transmite într-un comunicat de presă că dizolvarea persoanei juridice și suspendarea activității persoanei juridice nu se aplică în cazul instituțiilor de presă. Persoanele juridice pot fi pedepsite cu amendă, închiderea unor puncte de lucru pe o durată de la trei luni la trei ani, interzicerea de a participa la procedurile de achiziții publice pentru aceeași durată, afișarea și difuzarea hotărârii de condamnare. Puteți consulta comunicatul AICI.

Procurorii spun, într-un comunicat de presă, că în timpul exercitării presupusului șantaj al lui Alexandrescu și după punerea sub acuzare a acestuia, Antena 3 a difuzat informații care l-ar fi putut face pe Ioan Bendei, administratorul RDS%RCS, să creadă că urmează să fie publicate ”materiale compromițătoare”. DNA mai acuză Antena3 că l-a denigrat pe Bendei și că a publicat un spot publicitar care anunța că vor fi făcute dezvăluiri, ”amplificând starea de temere” a administratorului RDS%RCS.

Ce înseamnă punerea sub învinuire a unei persoane juridice

O măsură precum cea luată astăzi de procurori se ia în cazuri excepționale, spun experții în drept. Pe 12 iulie, DNA a dispus începerea urmăririi penale împotriva a două persoane juridice: Antena Tv Group și SC Intact Publishing SRL. Antena 3 nu este parte a celor două societăți.

Potrivit legii 278/2006, companiile împotriva cărora s-a început urmărirea penală nu mai pot opera schimbări în structura acționariatului. Procurorul de caz mai poate impune măsuri asiguratorii, cum ar fi sechestru pe conturi, bunuri mobile și imobile, ipoteci. Practic, toate operațiunile comerciale ale trustului vor fi controlate și avizate, sau respinse, de către procurori, ne-au spus experții în drept.

Persoana juridică, în cazul trimiterii în judecată, poate fi sancționată cu amenzi cuprinse între 2.500 RON și două milioane RON.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel