Antena 3: Parchetul General, dosar penal lui Nicolae Ciucă pentru plagiat

Nicolae Ciucă / Foto: Gov.ro
Nicolae Ciucă / Foto: Gov.ro

Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă este vizată de o plângere penală depusă la Parchetul General, informează Antena 3.

Conform sursei citate, Parchetul General are în lucru un dosar penal pe numele premierului Nicolae Ciucă, ca urmare a acuzațiilor privind plagiatul lucrării sale de doctorat. Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri penale înregistrate la finalul lunii ianuarie.

„Există un astfel de dosar la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică”, a declarat procurorul Alexandru Ionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului General, pentru PressOne. Potrivit acestuia, dosarul a fost deschis ca urmare a unei plângeri penale înregistrate „în jurul datei de 26 sau 28 ianuarie”.

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă, despre divergențele din coaliție: Nu se pot întâmpla toate dintr-odată

Amintim că premierul Nicolae Ciucă a comentat divergențele din coaliția de guvernare, spunând că este nevoie de timp și că, din dezbateri, pot să apară idei noi.

Românii „s-au săturat de scandalul politic”, a spus premierul, luni seară, la Antena 3. Șeful Guvernului consideră că noua coaliție de guvernare aduce „stabilitate politică, ceea ce înseamnă încredere în fața cetățenilor români, încredere în fața partenerilor”.

„Nu se pot întâmpla toate dintr-odată, din aceste divergențe pot să apară idei și soluții noi”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Premierul a comentat și eventuala propunere a PSD privind prelungirea până în 2024 a mandatului său la Palatul Victoria.

„Eu sunt dispus să-mi duc la bun final mandatul așa cum a fost stabilit în interiorul coaliției, este prematur să vorbim despre prelungirea mandatului meu”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că PNRR nu va fi renegociat în următorii doi ani, așa cum a solicitat PSD, pornind de la discuțiile privind creșterea pensiilor. „Am avut discuții cu domnul ministru Budăi, la nivelul coaliției, cu liderii partidelor, cu fiecare dintre ei am căzut de acord să prezentăm rezultatele pe care le-am avut în urma discuțiilor la Comisia Europeană... Nu este trecută o dată anume pentru a renegocia anumite capitole, puncte din PNRR... Hai să vedem în primii doi ani ce s-a realizat, apoi putem să discutăm”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel