Omul turnat de Petrov: ”L-am votat duminică! Javră, jigodie!”. Dezvăluiri de culise

Mihai Gâdea a prezentat în emisiunea ”Sinteza Zilei” de marție seara un interviu cu Bârgău Ionuț cel despre care au apărut note informative semnate cu pseudonimul ”Petrov”.

Unul dintre cei turnați, Ion Bîrgău, turnat de sursa Securității Petrov deconspirată ca fiind Traian Băsescu, ”prieten apropiat și coleg al acestuia” după cum a spus Mihai Gâdea, a vorbit într-un interviu pentru Antena 3 despre acele note informative.

”Nu mi-am închipuit nici în cele mai negre vise ale mele că omul ăsta care m-a privit 25 de ani - vorbesc după terminare și după revederi la facultate - și se uita în ochii mei. Ce spunea el în mintea lui? L-am turnat pe omul ăsta, dar de ce l-am turnat? Ce avea de câștigat atunci? Că doar nu îi propuseseră în anul trei de facultate să ajungă președinte!”

- ”A făcut-o din spirit civic, nu știu de ce. Ori mă ura prea mult! Ori eu am fost băiat simpatic în facultatea aia. Că m-a urât în așa hal încât să spună lucrurile alea despre mine...”

- ”Sigur că puteau să-mi facă rău aceste note. Pentru că s-a legat de familia mea. Am văzut în nota aia scrisă de el scrisă de securist. Acolo spune să fie contactat ofițerul CI din Iași, de la Tata, să fie controlat tata, care era colonel. Dacă ieșea vreo chestie de asta îl dădea afară din armată.”

- ”Dacă m-aș întâlni cu el față în față și v-aș povesti aici... măcar 10 minute numai în beep-uri. Marinărești! Nemernic, jigodie, javră! Și când mă gândesc că l-am votat duminică...!”

- ”Eu iert, dar nu uit! dar în cazul nemernicului ăsta nu iert! ”

- ”Se făceu bani pe vremea aia în marinărie. Niciun marinar nu a plecat pe mare fără să facă și el un ciubuc. Blugi, cafea, covoare... făceam un ban în plus. Ca marinar normal îmi permiteam să trăiesc decent sau puțin mai sus, dar 100.000 de dolari nu cred că a avut niciun coleg. Cu banii ăștia el și-a deschis fabrica de înghețată. Hai să fim serioși!”

După toate datele, dosarul de urmărire informativă al lui Ion Bîrgău a fost preluat de CNSAS în anul 2006 de la Serviciul Român de Informații.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel