DIICOT, percheziţii la Cristian Dide acasă. Acuzații de trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc- SURSE

Facebook Cristian Dide
Facebook Cristian Dide

DIICOT face percheziţii la domiciliul protestatarului Cristian Dide, anunţă surse judiciare. 

UPDATE: Procurorii DIICOT efectuează luni dimineaţa percheziţii la locuinţa protestatarului Cristian Dide, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Dosarul este instrumentat de DIICOT Iaşi. Cristian Dide s-a exprimat în mai multe rânduri pentru legalizarea consumului de cannabis în România. 

În același dosar ar fi vizat și un cunoscut fermier din județul Călărași, conform RomâniaTV. 

---- 

Acesta ar fi anchetat într-un dosar de trafic de droguri de mare risc, dar şi introducerea în ţară a unor astfel de substanţe interzise, afirmă surse judiciare citate de Antena 3. 

Acesta ar urma să fie dus la Iaşi pentru audieri, acţiunea aparţinând celor de la DIICOT Iași. Conform surselor citate, Cristian Dide ar putea fi reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie înaintată şi propunere de arestare preventivă. 

Conform surselor Antena 3, Cristian Dide ar fi fost ridicat de mascaţi chiar din tren. 

În 2020, Dide protesta pentru legalizarea canabisului chiar la sediul DIICOT 

"Am venit la DIICOT sa vedem dacă și cum sărbătoresc captura de la Vama Veche din weekend (vreo 14 tineri au fost prinși cu canabis și extasy, nerespectând nici distanțarea socială)", transmite activistul civic Cristian Dide, cel care militează, prin intermediul platformei legalizam.ro, pentru intrarea în legalitate a canabisului.

"Cum este liniște, vă povestim despre initiativa noastră.

Dacă vrei să facem lucrurile să se întâmple, alătură-te acestui proiect:

*vorbește despre legalizam.ro cu prietenii și cunoscuții

*share-uiește postările dacă vrei să fim o comunitate cât mai mare

*donează dacă vrei, ca să putem fi cât mai prezenți în mediul online și offline", a explicat Cristian Dide în mesajul distribuit pe Facebook în vara anului 2020. 

De ce vrea Dide legalizarea marijuanei 

”Nu am fumat marijuana niciodată. Este un subiect controversat și sper să fie și de interes public. Problema noastră și a asociaței o constituie piața. Noi vrem reglementarea pieței pentru că avem suspiciuni că profiturile din această piață nereglementată se finanțează trafic de influență, acțiuni de corupție și campanii electorale, de aceea ne-am implicat în acest proiect.

Cu siguranță, cu toții avem prieteni si cunoștințe care consumă marijuana și dacă noi știm asta, este imposibil ca Poliția sau DIICOT să nu știe. Așadar avem o oarecare toleranță, nu aceeași ca în Olanda sau Belgia pentru că nici acolo nu sunt legalizate, ci tolerate. Dacă DIICOT găsește pe cineva cu un gram, o să îi facă dosar penal, nu o să îl aresteze. Nu mi se pare corect să nu avem o piață reglementată din care să câștige și statul, dar și consumatorii să aibă dreptul să folosească o cantitate pentru uz personal”, spunea Cristian Mihai Dide, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel