UPDATE: MAI dezminte. Cătălin Ioniță n-ar fi REFUZAT să fie șeful Poliției Române

Cătălin Ioniță, refuz șefie Poliția Română
Cătălin Ioniță, refuz șefie Poliția Română

Cătălin Ioniță este propunerea lui Carmen Dan pentru a fi șeful Poliției Române în locul lui Bogdan Despescu. 

UPDATE: Ministerul de Interne dezminte că Ioniță ar fi refuzat funcția. El i-ar fi transmis ministrului de Interne că este la aprecierea domniei sale, că rămână lângă ministrul de Interne. 

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Antena 3, Cătălin Ioniță ar refuza această propunere. Această decizie nu ar fi cunoscută în MAI, potrivit Antena 3. El s-ar fi plâns soției, fiind auzit de colegi, că ar fi amenințat cu ”retragerea avizului de poliție judiciară”. 

Bogdan Despescu este șeful Poliției Române. Carmen Dan, ministrul de Interne, a propus demiterea sa. Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit în această dimineață cu Bogdan Despescu. Mihai Tudose este cel care ia decizia demiterii. Premierul este așteptat cu decizia. 

În prezent, Cătălin Ioniță este director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

[citeste si]

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat marţi că i-a cerut premierului împuternicirea pe o perioadă de şase luni în funcţia de şef al Poliţiei Române a chestorului principal Cătălin Ioniţă, în condiţiile în care a solicitat schimbarea lui Bogdan Despescu. 

”Am cerut clarificări de la conducerea Poliţiei Române. Am constatat că a făcut o informare prin purtătorul de cuvânt. (...) Până acum, nimeni dintre şefii acestui poliţist nu a înţeles să-şi asume o responsabilitate. (...) A lipsit răspunsul la întrebarea cum de nimeni dintre cei care aveau atribuţii nu a ştiut de aceste devieri comportamentale. (...) Probabil este un caz izolat, dar cu repetiţii. (...) Informaţia primară a fost raportată cu întârziere ministrului. Să avem curajul de a ne asuma că avem probleme în sistem. (...) Explicaţiile de aseară le apreciez lacunare. (...) Am cerut schimbarea din funcţie a lui Bogdan Despescu”, a anunţat ministrul, într-o declaraţie de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel