Antena 2, somată public pentru limbajul denigrator şi discriminator al lui Becali la adresa femeilor

antena2
antena2

CNA a somat public Antena 2 pentru emisiunea "Agentul VIP" din 27 aprilie, în care George Becali a folosit un limbaj denigrator şi discriminator la adresa femeilor care îşi înşală bărbaţii, comparativ cu bărbaţii care îşi înşală femeile, fără ca moderatorul Cristian Brancu să intervină convingător.

După difuzarea emisiunii "Agentul VIP" din 27 aprilie, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a primit şi o sesizare de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), scrie Mediafax.

Potrivit CNA, emisiunea "Agentul VIP" a fost difuzată pe 27 aprilie, de la ora 21.30, fiind moderată de Cristian Brancu. În emisiune s-a discutat despre divorţul dintre Mihaela şi Cristi Borcea, în timpul programului exprimându-şi părerea prin telefon şi George Becali.

"Nu sunt adeptul înşelăciunii, să înşel. Sunt adeptul să fii om fidel, dar totuşi şi ţineţi minte lucrurile astea: bărbatul care înşală este şmecher, iar femeia care înşală este curvă", a spus George Becali în emisiune, moment în care Cristian Brancu a intervenit: "Domnul Becali, staţi un pic. Femeile poate ne judecă în momentul în care spunem lucrul ăsta, nu credeţi?".

Totuşi, ulterior, Becali şi-a detaliat convingerile, abordând subiectul în acelaşi mod, folosind un limbaj denigrator şi discriminator la adresa femeilor.

"Dincolo de aspectul pentru care am fost sesizaţi de Consiliul pentru Combaterea Discriminării, este vorba şi de limbaj (limbajul folosit de George Becali, n.r.) şi de lipsa de reacţie a moderatorului", a spus Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA.

De cealaltă parte, Mirela Bomboe, reprezentata televiziunii Antena 2, a spus că există într-adevăr câteva probleme de limbaj în declaraţia lui George Becali, însă intervenţia moderatorului există, chiar dacă nu este foarte evidentă.

În urma analizării emisiunii, CNA a decis să someze public Antena 2 pentru încălcarea articolului 47, alineatul 2 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Este interzisă în programele audiovizuale orice discriminare pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie" şi a articolului 40, alineatul 3 din Cod - "Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel