Antal: De ce eu să vorbesc româna, iar un român la Sf. Gheorghe să nu vorbească maghiara

antal-arpad
antal-arpad

Antal Arpad, primarul din Sf. Gheorghe a afirmat joi că maghiarii se simt discriminaţi şi că ar trebui să existe o egalitate, care să nu însemne ca maghiarii să vorbească limba română, iar un român în acest oraş să nu vorbească limba maghiară.

„Este un lucru nu la locul lui că ni se cere zilnic de cinci ori să demonstrăm că suntem loiali acestei ţări. Eu cred că noi suntem mult mai loiali acestei ţări decât cerşetorii din Europa, decât poliţiştii care aruncă cu caschetele în curtea Palatului Cotroceni şi aş putea să continui. Eu cred că România este şi ţara noastră”, a spus el la Realitatea TV.

„Noi ne vom simţi bine în această ţară şi vom iubi această ţară dacă această ţară – Guvern, Parlament şi aşa mai departe – va avea politici prin care noi să ne simţim confortabil pe pământul nostru natal”, a adăugat Antal.

Primarul din Sf. Gheorghe a fost întrebat dacă în acest moment nu se simte confortabil. „Nu ne simţim confortabil pentru că nu avem, de exemplu, universitate în limba maghiară de stat”, a răspuns el.

În opinia sa, nu ar fi corect ca maghiarii să plătească taxe statului român şi să meargă la universitate „pe banii statului maghiar”. El a refuzat o comparaţie despre condiţiile românilor din Ungaria, susţinând că nu se poate discuta despre o comunitate de 5 milioane faţă de una de doar 5 mii.

„Eu cred că nu este corect ca eu să plătesc impozite pentru statul român şi să merg la universitate maghiară pe banii statului maghiar”, a insistat el, adăugând că situaţia de la Târgu Mureş arată că maghiarii sunt discriminaţi.

„Îmi doresc să nu fiu discriminat, îmi doresc să fiu cetăţean egal de acelaşi rang cu ceilalţi cetăţeni, iar această egalitate să nu însemne faptul că eu trebuie să vorbesc limba română, iar un român în Sfântu Gheorghe să nu vorbească limba maghiară. Egalitatea este să ne respectăm şi să ne cunoaştem reciproc”, a conchis el.

Citește și:

Antal Arpad despre violul autorităților române asupra maghiarilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel