ANSIP - Netcity - Primăria Bucureşti, semnal de alarmă: Refuză să pună în legalitate proiectul

Asociația Naționala a Internet Service Providerilor (ANISP) trage un semnal de alarmă în legătură cu unul dintre proiectul de utilitate publica: Netcity. Se vorbeşte despre o încălcare a legislației și o serie de abuzuri pentru a favoriza o companie privată.

ANSIP subliniază că Netcity ar trebui susținut temeinic de către Primăria Municipiului București și înscris într-un cadru legal, conform legislației naționale și directivelor europene existente, se precizează într-un comunicat de presă.

„În fapt, prin indiferență sau complicitate, atât Primăria Municipiului București, cât și Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) refuză de o lungă bucată de vreme să pună în legalitate proiectul mai sus menționat. Astfel, deși Legea 154/2012 privind regimul infrastructurii rețelelor de comunicații electronice obliga ANCOM să emită un aviz conform pentru mega-proiectul Netcity, instituția s-a conformat doar parțial. A emis un aviz, pe care ulterior l-a descris ca fiind orientativ, încurcând și mai tare situația. Mai mult, un nou act normativ în domeniu, și anume legea 159/2016, obligă expres atât Primăria Capitalei să ceară avizarea unui astfel de proiect, cât și instituția de reglementare în domeniu, ANCOM, să își exercite de urgență funcția coercitivă și de reglementare în domeniu", se arată în acelaşi comunicat.

ANISP ține să completeze că de 12 luni ANCOM nu a reușit să emită un aviz pentru proiect, iar Primăria Municipiului București treace cu vederea atât legislația în vigoare, cât și o serie de hotărâri judecătorești care o obliga să intre în legalitate, toate în defavoarea bucureștenilor.

[citeste si]

„Asociația Națională a Internet Service Providerilor consideră că cele peste 12 luni de zile în care ANCOM nu a reușit să emită un aviz pentru respectivul proiect reprezintă nu doar un abuz, dar și o încălcare flagranta a legii. De asemenea, modul în care PMB găsește de cuviință sa treacă cu vederea atât legislația în vigoare, cât și o serie de hotărâri judecătorești care o obliga să intre în legalitate, este la fel de suspect. Apreciem că fiecare zi în care aceste instituții refuza să aplice legea reprezintă o favorizare directă a unor firme private, care urmăresc să își maximizeze profiturile, în defavoarea locuitorilor Bucureștiului", conform comunicatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel